Toomla ennustab Tartus senisest tasavägisemaid valimisi

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politoloog Rein Toomla
Politoloog Rein Toomla Foto: Ove Maidla.

Politoloog Rein Toomla ennustab, et nüüdsed valimised saavad Tartus olema senistest tasavägiseimad, ent ei usu, et mõni nimekiri koguks ülikoolilinnas kaua võimutsenud Reformierakonnast rohkem hääli.

Tartus osalevad valimistel kuue parlamendierakonna kõrval neli valimisliitu ning kaks üksikkandidaati, kokku saavad tartlased valiku teha pea 400 kandidaadi vahel, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Reformierakond ja endine Isamaaliit on Tartus kohalikel valimistel võidutsenud viimastel kolmedel valimistel ehk aastast 1999, ent koalitsioonis on oldud vaid korra.

Politoloog Rein Toomla pakub, et kuigi valijad võivad olla pisut väsinud pikalt võimul olnud Reformierakonnast, on linn siiski viimasel kümnendil kõvasti arenenud ja see on võimulolijate trumpkaart.

«Ilmselt Tartus vahed muutuvad ehk natukene ühtlasemaks, et kui Reform on eelmistel kordadel pikalt eest ära libisenud, siis võib-olla nüüd see vahemaa väga pikk ei tule,» märkis Toomla. «Samas ei suuda ma uskuda, ma kordan, et see on uskumise asi hetkel veel, et keegi Reformi nüüd ületaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles