Vastukaja: korteriühistu esimees ei rikkunud seadust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaidlust tekitanud artikkel ilmus 31. juuli Tartu Postimehes.
Vaidlust tekitanud artikkel ilmus 31. juuli Tartu Postimehes. Foto: Repro

Vastuseks Elina Randoja artiklile pealkirjaga «Korteriühistu esimees kaotas omavoliliselt ühistu», mis ilmus 31. juulil 2009 ajalehes «Postimees», teatame, et korteriühistu Tamsa 8-krt esimees (juhatuse liige) Viktor Unt ei ole omavoliliselt ühistut kaotanud ning artiklis avaldatud informatsiooni üldkoosoleku läbiviimise korra rikkumise ning üldkoosoleku protokolli võltsimise kohta peame ebatõeseks.





Artiklis avaldatu väidetava omavoli ja ebaseadusliku tegevuse kohta põhineb ainult ühel allikal, sama korteriühistu juhatuse liikme Pille Linde arvamusel, mis aga on antud juhul ilmselgelt ebapiisav korteriühistu tegevuse lõpetamise seaduslikkuse kahtluse alla seadmiseks.



Selgitusena lugejale kinnitame, et ühistu edasise tegevuse lõpetamise otsustamiseks viidi läbi korteriühistu liikmete üldkoosolekud möödunud aasta 10. ja 25. mail, millest võtsid osa kõik korteriühistu Tamsa 8-krt liikmed, aga samuti korteriühistute praktilist tegevust ja seadusi tundvate spetsialistidena Eesti Korteriühistute Liidu Tartu büroo juht Vahur Vahtra ja sama organisatsiooni koolitus- ja projektijuht Dagmar Matiisen. Viimatinimetatud selgitasid korteriühistu liikmetele ühistu tegevuse lõpetamisega seonduvaid küsimusi ja tagajärgi.



Esimesel üldkoosolekul ühistu lõpetamise otsust vastu ei võetud, kuna leiti, et korteriühistu liikmetel on vajalik täiendavalt tutvuda seadustega. Järgneval, s.o 25. mail 2008 peetud korduskoosolekul leiti, et korteriühistuna tegevust jätkata ei soovita, ning korteriühistu liikmed võtsid vastu otsuse ühistu likvideerimiseks. Likvideerimiseks anti sama üldkoosoleku otsusega volitused Dagmar Matiisenile.



Seega ei käitunud ühistu juhatuse liige Viktor Unt omavoliliselt, kui ta äriregistrile korteriühistu likvideerimise avalduse esitas, sest avalduse esitamise alusena oli eelnevalt olemas korteriühistu liikmete otsus ühistu likvideerimiseks.



Endise kü Tamsa 8-krt elanikud Helga Kruus, Õie Raudsepp, Kaido Kruus, Viktor Unt,
Sirje Sinilill ja EKÜL Tartu büroo koolitus- ja projektijuht Dagmar Matiisen
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles