IRL nimetas Tartu linnapeakandidaadiks Margus Tsahkna

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna.
Margus Tsahkna. Foto: Photo Factory

Isamaa ja ResPublica Liidu esinumbrina ning linnavolikogu esimehe kandidaadina läheb Tartu linnavolikogu sügisestele valimistele piirkonna esimees Peeter Laurson. Nimekirja teine number ja linnapeakandidaat on aga riigikogu liige Margus Tsahkna.


Esinumbri Peeter Laursoni sõnul leiab IRL-i valimisnimekirjast mitmeid tuntud nimesid. Teiste seas kuuluvad esikümnesse kindlasti veel Ene Ergma, Mihkel Kübar, Jüri Kõre, Alo Lõoke, Toivo Maimets, Tarmo Punger jt.

Programmiliste märksõnadega nimetas Laurson ausa linnajuhtimise ja maksumaksja raha heaperemeheliku kasutamise, tuues näiteks ühistranspordi korralduse Tartus. Tema hinnangul tuleb luua selgus, kui suured on ühistranspordi korraldamise tegelikud kulud ning kuidas seda oleks võimalik paremini korraldada.

Vastne linnapeakandidaat Tsahkna märkis, et Tartus on võimalik teha oluliselt paremaid otsuseid, mis ka reaalselt linnainimeste probleeme lahendaksid. Ta toob näiteks vastavatud silla kesklinnas, millega linn on tegelenud viimased kuus aastat ja mis läks maksma 166 miljonit krooni.

«Selle raha eest oleks saanud rajada 350 uut lasteaiakohta,» tõi Tsahkna näite.

Tsahkna lisas veel, et on põline tartlane ja kandideerib veendumusega, et kui IRL saab linnaelanikelt piisava toetuse linnapea koha saavutamiseks, paneb ta maha peasekretäri ja riigikogu liikme ametid ning pühendub Tartule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles