Pommiga ähvardanud röövel peab vangi minema

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu.

Tartu maakohus saatis täna aastateks vangi mehe, kes üritas talvel Tartus pommiplahvatusega ähvardades röövida tänaval jalutanud naiselt väikest rahasummat.

Süüdistuse järgi pani varem kaks korda kriminaalkorras karistatud Ülo Kriisa (56) kuriteo toime tänavu 27. jaanuaril, kui nõudis Eedeni kaubanduskeskuse Hansapanga kontori ees parkimisplatsil viibinud naiselt 50 krooni tasumist. Vastasel korral ähvardas mees aktiveerida pommi, mille ta väitis endal olevat.

Kuritegu jäi siiski lõpule viimata, kuna naisel õnnestus politseisse helistada ja abi kutsuda. Politsei pidas Kriisa vahetult pärast kuritegu kinni ning ühtki lõhkekeha tema juurest ei leitud.

Politsei alustas Kriisa suhtes kriminaalmenetlust, mille kohtueelse uurimise lõppedes esitas Lõuna ringkonnaprokuratuur talle süüdistuse röövimise katses.

Täna tuli Kriisal kohtu ette astuda ja võtta vastu karm karistus. Nimelt määras kohus mehele röövi katse eest kolmeaastase vangistuse ja kuna tal oli ka varasema kuriteo eest mõistetud karistus veel kandmata, peab ta kokku vanglas veetma kuus aastat, 11 kuud ja 27 päeva.

Menetluskuludena peab mees tasuma 15 078 krooni.

Tänase otsuse vaidlustamise soovist saavad menetlusosalised kohtule teatada seitsme päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles