Kas Tartu pood on kavas kinni panna?

Martin Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Veeber.
Tiit Veeber. Foto: TPM
Ostjad on tähele pannud, et viimasel ajal on Tartu poe riiulid hõredavõitu. Täna (neljapäeval – toim) oli Coca-Cola kapp peaaegu tühi, harvalt oli kaupa sigaretiriiulis, hügieenitarvete riiulis, kommiriiulis, leivariiulis ja juustukülmikus. Kas pood on kavas kinni panna?

Vastab poe omanik Tiit Veeber

Ei, kindlasti mitte. See on juba ainuüksi auküsimus, sest detsembris saab pood 50-aastaseks.



Kuidas äri läheb?


Kauplus tervikuna, koos köögi ja pagaritöökojaga, on kasumis. Muidugi on müüjate arvu vähendatud võimaliku piirini, raiskamist lubada ei saa. Haakisime end lahti maja küttesüsteemist, tõime oma kaugküttetoru ja ehitasime soojasõlme. Talvekuude küttearved kukkusid 15 000 kroonilt 5000 kroonile.



Krediidiinfo andmeil poe omanikul Gigal riigi ees maksuvõlga pole. Kuidas on teiste ettevõtjatega, kas olete tarnijaile võlgu?


Üldiselt tahavad praegu kõik raha samal päeval kätte saada. Seda, et võtad vorsti võlgu ja saad selle arvelt palka maksta, enam ei lasta.



Kas üksikul väikepoel on raskem kui ketipoel?


Vastupidi, ma arvan. Meie saame olla paindlikumad. Näiteks olid mitmed suitsumargid, mis jäid pärast hinnatõusu seisma. Me reageerisime: juurde neid ei võta, riiulis on tühjad kohad. Need, kes ostsid hulgi, ei saa neist lahti, aga raha seisab kinni.



Nii et suitsuvitriin pole hõre seetõttu, et olete tarnijale võlgu. Aga miks on Coca-Cola kapp pooltühi?


Ma arvan, et seda tuuakse kogu aeg juurde. Ajutise tühjenemise tõi ilmselt kooli algus. Nii on paljude kaupadega, mis suvi otsa ei liikunud. Isegi Red Bulli kapp, mis oli suvi otsa kuhjaga täis, tehti 1. septembril tühjaks.



Kui suur oli Tartu poe mullune käive ja kasum?


Umbes 12 miljonit oli käive ja kasum mälu järgi 120 000 krooni.



Kuidas kujuneb see aasta?


Üheksa kuuga olime vist 24 000 krooniga plussis. Kahjumit kindlasti ei tule, sest nüüd on magusad kuud ees. Aga olen veendunud, et tänases jaekaubanduses panevad kõik nulliga või alla selle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles