Miks linnavalitsus kohtleb tartlasi prügiveo osas ebavõrdselt?

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakendikonteiner.
Pakendikonteiner. Foto: Margus Ansu.

Miks Tartu linnavalitsus kohtleb tartlasi ebavõrdselt: linnavalitsus sõlmis prügifirmaga Ragn Sells lepingu, mille järgi 1. ja 3. piirkonnas elavatel linlastel maksab levinud 140-liitrise prügikonteineri tühjendamine novembrist 23 krooni, teistes piirkondades elavad tartlased maksavad aga linnavalitsuse valitud prügifirmale sama teenuse eest poole rohkem?

Vastab Tartu linnapea Urmas Kruuse:

 See küsimus on valesti püstitatud. Algselt oli Tartu jagatud üheksaks prügiveo piirkonnaks, igas piirkonnas võis elada 10 000 inimest. Siis seadus muutus, piirkonnas võis elada 30 000 inimest.

Linnavalitsus moodustas sellest muutusest lähtuvalt Tartusse neli piirkonda. Neist kahes, esimeses ja kolmandas, on nüüd kohtuvaidlus linna ja konkursi tulemuse vaidlustanud prügifirma vahel lõppenud ning neis piirkondades elavad inimesed said väga soodsa hinnaga prügiveo. Lisaks ei pea nad enam näiteks konteineri renti maksma.

Tartu teises, selles kallis pooles ehk 2. ja 4. piirkonnas on kohtuvaidlus aga pooleli. Sellepärast ei ole saanud linnavalitsus neis piirkondades elavate inimeste jaoks sõlmida soodsa hinnaga prügiveolepinguid. Kui see kohtuvaidlus lõpeb, siis asi muutub.

Kui kaua kohtuvaidlus aega võtta võib?


Esimese ja kolmanda piirkonna pärast kestis kohtuvaidlus üle aasta.

Kas linnavalitsus kavatseb seni kallimat prügihinda maksvatele tartlastele selle ebavõrdsuse kuidagi kompenseerida? Näiteks saaks kallimates piirkondades elavatel inimestel vähendada maamaksu?

Ei, selliseks asjaks ei ole alust.

Kuidas ei ole! Tartlasele valib prügifirma ju linnavalitsus, kallimas piirkonnas elav inimene ei saa ise odavamat firmat tellida.

Linnavalitsus tegi konkursid, et kõigil linlastel oleks võimalikult soodne prügivedu. Meie ei diskrimineeri mitte kedagi.

Kui inimene tahab selles küsimuses õigust taga ajada, siis peab ta esitama kohtusse hagi kohtuvaidluse algatanud prügifirma vastu.

Kui 2. ja 4. piirkonna kohtuvaidlus lõpeb, kas siis maksavad kõik tartlased prügiveo eest ühesugust hinda?


Hind sendi täpsusega päris sama pole, kuid kogupakkumine on enam-vähem sama mis 1. ja 3. piirkonnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles