Kunstnik avas oma näituse südametuksetega

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaisa Eiche fotonäituse avamine.
Kaisa Eiche fotonäituse avamine. Foto: Sille Annuk

Väikeses galeriis Tartu kunstimaja alumisel korrusel ripub neli tagant valgustatud fotot, mida nende autor nimetab abjektideks.


Autor ise, Tartu Kõrgema Kunstikooli fotograafidiplomiga 2007 lõpetanud Kaisa Eiche (pildil vasakus servas), hoiab mikrofoni oma südame kohal ning laseb kohati sageneva tuksumise ja pokaalist neelatud vedeliku kehas liikumise helid kunstihuviliste kõrvadesse. Ka väljapaneku avamisel osalevad koerad Liidi (pildil esiplaanil vasakul) ja Milvi kuulavad pineva huviga.



Galerii selle seina ääres, mis on Vanemuise tänava pool, on horisontaalne valgustatud kast. Sellel ei ole fotod, vaid masintikandiga padjapüür, millele on jäänud näo küljes olnud värviline kosmeetika. Meenub patja nutmine, Torino surilina, magamine ja muudki.



Abjektid ja meiknägu on ühtekokku Kaisa Eiche näitus «See näitus on Kaisa Eiche nägu». «Näitus on pühendatud kõikidele kangelastele, sõpradele, tuttavatele ning tõbrastele, kes kõik päevast päeva mu elu mõjutavad,» andis ta teada näituse avamise kutses. «Ma loodan, et ma mõjun teile vähemalt samaväärselt.»



Y-galerii galeristi ja Tartu Kultuuritehase ühe juhi Kaisa Eiche esimene isikväljapanek on Tartu kunstimajas avatud 13. septembrini. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles