Tarkusepäeval valmib hiiglaslik tarkusetort

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaarika-tortiljakook..
Vaarika-tortiljakook.. Foto: Santa Maria.

Täna saavad lapsed ja noored võimaluse linnatänavatel enne pingelise koolitöö algust veel lõbusamat sorti tarkusi omandada.


Lille Maja korraldatud tarkusepäeva üritusel on tegemist kella kolmest üheteistkümneni. Küüni tänaval on täna alates kella kolmest üleval suur õpitubade telk. Selles õpetatakse kümmet sorti meisterdamist – teha saab näiteks ehteid või seinakelli –, lisaks pillimängu ja meditsiinitarkusi.

Käsitöö keskel saab nina torgata ka teadusmaailma, kohal on nii teadusbuss Suur Vanker kui ka Ahhaa teaduskeskus, samuti maaülikooli ja Tartu Ülikooli esindused.

Projektijuht Marge Rattiku sõnul kardeti, et meisterdamine võib huvi pakkuda pigem tüdrukutele, ning seetõttu seatakse üles palliplats, kus saab ehk ka poksida.
Veel saab telkides õppida joogapoose ja enesekaitset.

Rekordi hõng


Küüni tänavale püstitatakse lisaks telkidele kaks lava, suuremal kestavad kontserdid kella 23-ni. Üles astuvad näiteks Ska Faktor, Hu? ja Kasemahlake ning mitmed noorteansamblid.
Väiksemal laval viiakse läbi tantsu ja laulu õpitubasid, näiteks toimub seal Vanemuise tantsu- ja balletikooli avatud trenn.

Kui töötoad kell 19 lõpetavad ja asjad kokku pannakse, lükatakse lauad pikaks riviks, mille peale hakatakse meisterdama tarkusetorti – kodust kohupiimatorti, mille tegemisel ja ärasöömisel võib igaüks kaasa aidata.

Tordi pikkuseks saab 50 meetrit ning Rattiku sõnul on see seni Eestis valmistatud tortidest pikim. Rekordit kinnitatud ei ole, kuid ajakirjanduse andmeil on praegu kõige pikem tort olnud viiemeetrine.

Hukas või mitte


Tavaliselt on vanem generatsioon see, kes noorust sarjab, tänaõhtusel väitlusel on aga linnaisad linnapea juhtimisel need, kes heidavad kinda lausega «Noorus ei ole hukas», ja just noorte asi on see väide ümber lükata.

Tarkusepäev
• Ürituste kava leiab aadressil http://www.lille.tartu.ee/tarkusepaev ja lühendatud kujul Tartu Postimehe esiküljelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles