Tartu linnavõimud Kaarsilla vallutajaid takistama ei hakka

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üliõpilaste seas räägitakse ikka, et tudengielu lahutamatu osana tuleb vähemalt ühel korral üle Kaarsilla kaare kõndida. Paraku ei jaga politsei seda seisukohta.
Sellel pildil istuvad Kaarsillal kaks kaamerameest, kes väntasid jaanuari lõpus Tartus tudengimuusikali filmi.
Üliõpilaste seas räägitakse ikka, et tudengielu lahutamatu osana tuleb vähemalt ühel korral üle Kaarsilla kaare kõndida. Paraku ei jaga politsei seda seisukohta. Sellel pildil istuvad Kaarsillal kaks kaamerameest, kes väntasid jaanuari lõpus Tartus tudengimuusikali filmi. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu Kaarsild on aastakümnete jooksul ahvatlenud paljusid enda otsa ronima ja ükski riigikord pole seda tegevust otseselt takistanud. Tartu ei kavatse ka lähiajal silla vallutajaid ohjeldama hakata.


Saksamaal Berliinis on väga sarnase kujuga sillake. Sealsed linnavõimud on turnijate takistamiseks paigaldanud kaare esimestele meetritele teravate piikidega plaadi, vahendas Reporter.ee videolõik.

Tartu linnamajanduse osakonna juhataja asetäitja Andres Pool Tartu Kaarsillale piike paigaldada ei kavatse.

«Tartu linnal ei ole praegu ühtegi plaani, mis näeks ette sillale mingisuguste piirete panekut,» kinnitas Pool. «Need ei ole visuaalselt ilusad ja arvatavasti tekitaksid nad ise ohtliku olukorra, kus üritatakse temast mööda ronida ja teeks asja hullemaks.»

Politseile tekitavad sillal turnijad aga suurt peavalu.

«Meil on väga suur mure sellega,» nentis konstaabel Argo Arukase. «Inimesed riskivad seal oma eluga, eelkõige rikuvad nad avalikku korda. Kaameratega me jälgime silda ja kui inimesed hakkavad sillale ronima, siis juhtimiskeskus teavitab meid kohe.»

Kui patrull kaare vallutajad kätte saavad, siis ootavad neid sanktsioonid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles