Maaülikooli spordimaja kihab avamise ootuses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Augusti keskel kasutusloa saanud maaülikooli uues spordihoones Kreutzwaldi 3 katsetavad esindusmeeskonnad juba spordisaale ning käivad ettevalmistused pidulikuks avamiseks.


Algselt 3. märtsil valmima pidanud spordihoone võtmed sai maaülikooli rektor Mait Klaassen ehitajatelt kätte alles 14. augustil, mil linn andis uuele rajatisele kasutusloa. Algul pikendati valmimistähtaega projekteerimisvea tõttu 31. märtsini, seda aga, miks hoone üleandmine augustini viibis, teavad Klaasseni sõnul vaid ehitaja ja vanajumal ise.



«Loomulikult olime pettunud, sest meil oli plaanis maja juba kevadel sisse töötada, vastu talve on vigu palju raskem parandada,» selgitas Klaassen. Ta lisas, et hilinemise tõttu rakendatakse ka leppetrahve – nõnda peaks hoone maksumus vähenema mitme miljoni võrra.



Nüüd, mil 4600-ruutmeetrine spordihoone lõpuks kasutamiseks valmis on, lubab Klaassen igal juhul kliendikaardi osta ja hakata seal trennis käima, sest treeningutingimused on väga head.



Automatiseeritud maja


Lisaks mitmekülgsetele sportimisvõimalustele ja avaratele ruumidele teeb hoone eriti moodsaks automatiseeritus. Spordiklubi juhataja Rait Rodi sõnul liigub 500-kohaline tribüün nupuvajutusel poolteise minutiga paika jasaali kuju muutmine käib kiiresti.


«Tegu on targa majaga, mida on kerge juhtida,» märkis Rodi. «Vana, Pepleri 1 asuv spordihoone oli nii amortiseerunud, et lisaks meeskondadele käisid seal vaid väga hinnatundlikud kliendid.» 



Nüüd saab ajakohastes tingimustes harrastada 20 spordiala ning taskukohasuse garanteerib 30-protsendiline hinnasoodustus üliõpilastele.



Praegu koolitatakse töötajaid, seadistatakse automaatikat ja tehakse viimaseid hinnakirju, et alates septembrist olla valmis kliente vastu võtma. Spordisaalides treenivad ka juba kooli oma saalihoki-, korvpalli- ja võrkpallimeeskonnad ning maadlejad.



Hommikupoole hakkab majas käima õppetöö, päeval teevad esindusvõistkonnad trenni ning õhtul on hoone avatud linnarahvale, kes saab sinna klubikaardi osta.



Vanematele lastehoid


Nii Klaassen kui Rodi tõstavad uue spordikompleksi lisavõimalustest esile lastehoiu, mille ruumid ei valmi küll avamiseks, kuid sisustatakse kindlasti uueks aastaks. Kui noored vanemad tulevad õhtul trenni, on neil võimalus anda lapsed senikauaks spetsialistide hoole alla mängunurka.



Maaülikooli spordihoone avatakse pidulikult 7. septembril kell 17, kuid linnarahvas saab fitnessitreeningutele ja jõusaali tulla juba 3. septembrist. 11. septembrini toimuvad aeroobikatunnid etteregistreerunutele tasuta.



86 miljoni krooni suurust projekti toetasid riik 23 miljoni ning linn üle 2 miljoni krooniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles