Noored sukelduvad linnadžunglisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel panevad noored südalinna püsti telklaagri, et õppida süüa tegema, saada teadmisi arhitektuurist ja uurida, kuidas erineb öine linn päevasest.


Kümmekonna kuppeltelgi juurde tekivad ka suur tulepada ja wok-pann – siin saab olema Lille noortekeskuse laagriliste ööbimise, söögi­tegemise ja lõkkeõhtu paik.



Kahe päeva ja ühe öö jooksul õpitakse professionaalsete kokkade käe all lõkkel süüa tegema ja, nagu korralikule lõkkeõhtule kohane, kuulatakse ka lugusid.



Laagrilistele ja ka linnarahvale annab pildistamise teemadel nõu fotograaf Lauri Kulpsoo ning linna arhitektuurist vestavad erinevad asjatundjad.



Laagri põhiosana on noortekeskus korraldanud põneva maastikumängu.


Mängu autori, maastikuarhitekt Karin Bachmanni sõnul tekkis idee, lugedes Tartu kirjaniku Mehis Heinsaare juttu «Animaalsed linnad», milles autor kirjeldab ööelu Tartus sarnasena džungliga ja tüübistab linnainimesi.



Öisel retkel aitavad meeskondadel esmapilgul märkamatuid seoseid tuvastada urbanist Kadri Vaher ja arhitekt Juhan Rohtla.



Linnalaagri projektijuhi Ragnar Kekkoneni sõnul õpetab mäng vaatlema linna kooslusena, mis toimib samasuguste reeglite järgi nagu loodus, ja märkama linnaelus asju, mida enne ei osatud vaadelda.



Üritust toetavad Tartu linn ja haridusministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles