Noortekeskusi toetati tuhandete kroonidega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu maavalitsuse konkursile avatud noortekeskuste toetuseks saabus 14 projekti, mis kõik said ka raha, ühtekokku eraldati 318 600 krooni. Esitatud projektid hõlmasid 16 noortekeskust, pooled neist tegutsevad linnas ja pooled maakonnas.

Kõige rohkem, 32 442 krooni, sai noortekeskus Koht. Projektijuht Mai Beilmanni kinnitusel läheb osa raha lahtiste uste nädala korraldamiseks: seal tutvustatakse noortele, lapsevanematele ja koostööpartneritele, mida Kohas tehakse.

Ka kasutatakse raha noortekeskuse T-särkide ja märkide valmistamiseks, mida saavad kasutada keskuse 30 vabatahtlikku, et ennast üritustel – näiteks Intellektikal – nähtavaks teha.

«Tähelepanu nimel käib igal pool rebimine,» sõnas Beilmann ning lisas, et laste noortekeskusesse meelitamiseks ei piisa kooliseintele plakatite kleepimisest – seal on reklaame nii palju, et enamasti jäävad need tähelepanuta.

Osa rahast kasutatakse teiste noortekeskustega suhete parandamiseks, vabatahtlike meeskonnatöökoolituseks ja uutele vabatahtlikele sotsiaaltöö õpetamiseks.

Toetust said ka Kambja, Koidu, Luunja, Lohkva, Kavastu, Alatskivi, Elva ja Anne noortekeskus, Tartu Tähe noorte- ja lastekeskus, Roiu päevakeskus, noortekeskus Halley, Lille Maja, ANK Aeg-Ruum, MTÜ Öökull ning MTÜ noorteühendus Noor Kallaste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles