Rahvaliit loodab valimistel taas enim hääli noppida

Martin Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Rahvaliidu Tartu ja Jõgeva maakonnaühenduste esimehed usuvad, et erakonnal õnnestub saada 18. oktoobri kohalikel valimistel sama hiilgav tulemus kui neli aastat tagasi.


2005. aasta kohalikel valimistel sai Rahvaliit kõigist antud häältest Tartumaal oma kontole 47,4 protsenti ning Jõgevamaal 50,8 protsenti.



Nii Rahvaliidu Tartu maakonnaühenduse esimees, Konguta vallavanem Agu Kasetalu kui Jõgeva maakonnaühenduse esimees Heldur Lääne leidsid, et rahvaliitlastest omavalitsusjuhid on end tubli tööga tõestanud ja edu kordumine oleks ootuspärane.



«Oleme kahe jalaga maas: kedagi kukutama me ei lähe, aga oma positsiooni loovutada pole ka plaanis,» lausus Lääne. «Status quo on küllaltki tõenäoline.»



Lääne ja Kasetalu kinnitasid, et ei tea oma maakonnas omavalitsust, kus rahvaliitlasi ei kandideeri. Lääne sõnul on Jõgevamaa 13 omavalitsusest kahes loodud või loomisel valimisliit Rahvaliidu liikmete osalusel, ülejäänuis läheb partei välja oma nime all.



Tartumaal on valimisliitude osakaal Kasetalu andmeil kaks kolmandikku. Sealhulgas sünnib Rahvaliidu osalusel valimisliit ka Konguta vallas, võttes Kasetalu sõnul ilmselt nimeks «Hooliv Konguta».



Harju maakohus mõistis endise Rahvaliidu esimehe ja riigikogu liikme Villu Reiljani kolm kuud tagasi süüdi Rävala puiestee kinnistu müügi ajal pistise nõudmises ja teda karistati kahe aasta ja kolme kuu pikkuse vangistusega kolmeaastase katseajaga.


Nii Kasetalu kui Lääne nentisid, et kuigi kohtuotsus pole veel jõustunud, võib Reiljanile paratamatult külge jäänud negatiivne kuvand mõnd protsenti varasemaist Rahvaliidu valijaist erakonnast eemale peletada.



«Samas arvan, et sellised kohtuasjad on kohalikest inimestest kaugel ja terve mõistusega inimene ei poogi ühe inimese väidetavat süüd külge teistele inimestele,» arutles Lääne. «Omavalitsused on nende inimeste nägu, kes kohapeal asju korda saadavad. Ma usun, et inimesed tunnevad kas või kõhutundega ära, kes blufib ja kelle juttu saab võtta tõsiselt.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles