Libapolitseinikud petavad taas Lõuna-Eesti eakaid elanikke

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Võru- ja Valgamaal helistavad taas venekeelsed libapolitseinikud vanematele inimestele ja küsivad lapse või lapselapse päästmise eest suure summa raha.

Samalaadsed kõned tabasid eestimaalasi ka paar kuud tagasi, vahendas Reporter.ee videolõik.

«Skeem oli täpselt sama - mingil moel oli välja valitud vanemad Vene nimedega inimesed, kellele helistati ja teatati täpselt samu probleeme ja paluti valmis panna rahasummad, et päästa sugulast,» kirjeldas Võru politseijaoskonna vanemkomissar Tauno Klaar.

Tol korral leidus ka inimesi, kes andsid maja ette tulnud tsiviilriietes meestele 50 000 krooni sularahas, teatas uudistesaade. Võru politseile teatasid inimesed eile neljast libapolitseiniku kõnest ja õnneks keegi neist petistele raha ei andnud.

Libapolitseiniku kõne sai eile ka vanaproua Zimaida Ületee.

«Mulle öeldi vene keeles, et teil on suur pahandus,» meenutas vanaproua, kelle sõnul väitis helistaja end olevat lapselaps Mark. Helistaja teatas, et on autoga ühe tütarlapse alla ajanud ning vajab vanaema abi. Seejärel paluti ühel teisel numbril tagasi helistada.

«Ma helistasin, ta vastas mulle vene keeles. Rääkis, et selline pahandus on jah teil, et poiss sõitis ühele 12-aastasele tüdrukule otsa ja vanemad nõuavad selle tüdruku eest 50 000 krooni,» ütles Zimaida. Vanaproua helistas kohe sugulastele ja sai teada, et kogu jutt oli vale. Seejärel teatas ta juhtunust politseile.

Vanemkomissar Klaar ütles, et praegu ei ole veel täpselt teada, kes oli telefonikõnede taga, kuid kõned tulid ilmselt Leedust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles