Küüni tänava alune müür jääb nähtavale

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuni 10-meetrine valgustatud müürilõik illustreerib samas kohas kunagi paiknenud hoonestusjoont. 
Linnavalitsus
Kuni 10-meetrine valgustatud müürilõik illustreerib samas kohas kunagi paiknenud hoonestusjoont. Linnavalitsus Foto: Tartu linnavalitsuse arhitektuuriteenistus

Tulevikus saavad linlased ja turistid Küüni tänava rekonstrueerimise käigus maapõuest avastatud vana hoone müürijuppi läbi klaaspaneeli imetleda.


Raekoja platsi ja Poe tänava vahele jääv kuni 10-meetrine avatud müürilõik saab lisaks klaaskattele varustatud ka valgustuse ja vajaliku teabega.



Kuna müürid on hästi säilinud ning möödakäijate huvi suur, muudaks selline lahendus Küüni tänava veelgi atraktiivsemaks. Samuti aitaks eksponeeritav müürijupp elavdada tänavaruumi ja illustreerida Küüni tänava sillutisse märgitavate joonte tähendust. Nimelt nägi projekt niikuinii ette hoonestusjoone tähistamist eri värvi sillutisega, nagu seda on tehtud Rüütli tänaval.



Kuna valgustatud müürikatke haakub hästi tänava üldise kontseptsiooni ja sinna planeerituga, tegeleb linn hetkel vundamendi eksponeerimise tehnilise lahenduse väljatöötamisega.



Linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haagi sõnul saab projekti maksumuse teada siis, kui selgub täpne lahendus. Ta lisas, et hinnanguliselt võiks jutt olla 200 000 – 300 000 kroonist.



Küüni tänava ääres asunud hoonete vundamendid paljastusid, kui tänaval alustati soojatorustiku ja tänavasillutise rekonstrueerimist. Säilinud müürid asuvad tänava 1775.–1944. aasta ehitusfrondis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles