Lõuna-Eestis tegutsevad taas libapolitseinikud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Lõuna prefektuur hoiatas täna inimesi taas aktiviseerunud libapolitseinike telefonikõnede eest.

Prefektuuri teatel on Valga- ja Võrumaal taas sagenenud inimestele tehtavad venekeelsed telefonikõned, kus teatatakse lapse või lapselapsega juhtunud liiklusõnnetusest ning nõutakse kuni 50 000 krooni suurust summat, et vältida kriminaalasja alustamist.

Võru politseile teatasid inimesed eile neljast taolisest kõnest. Õnneks käitusid inimesed väga mõistlikult, raha ei maksnud ja teatasid kõnedest kohe politseile.

Politsei palub inimestel selliste kõnede puhul fikseerida võimaluse korral helistaja telefoninumber, sellele numbrile mitte tagasi helistada ja raha mitte maksta. Kohe tuleb taolistest kõnedest teada politsei lühinumbril 110.

Libapolitseinikke on varem tabatud mitmel pool Eestis. Näiteks mai alguses pidas Valga politsei kinni neli Leedu kodanikku, keda kahtlustatakse libapolitseinikena inimestelt raha väljapetmises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles