Käsitöölisi suunatakse tööturule

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Jäätma.
Kadri Jäätma. Foto: Liis Treimann / Postimees

Lahtise pea ja osavate kätega ettevõtlikele töötutele algab sügisel uus kursus projekti «Käsitööga tööle 2» raames, kus õpetatakse tootearendust ja ettevõtlust.


Üheksa kuud kestev koolitus algab septembris ning ühineda võivad sellega nii mehed kui naised, kes oskavad mingit liiki käsitööd teha ning soovivad sellest teha oma elatusallikat.



Projekti raames avatakse sel aastal kümneliikmelised rühmad kuues linnas, peale Tartu veel Kärdlas, Pärnus, Rakveres, Viljandis ja Võrus.



Projekti juhi Kadri Jäätma sõnul peaks koolituse lõpuks inimesel olemas olema kindel toode, mida on võimalik maha müüa, ning ka valmis äriplaan, millega taotleda stardiabi.



«Projekti tegevuste kaudu saavad osalejad uusi teadmisi kohalikust käsitööst kui loomemajanduse ühest olulisest valdkonnast ja võimaluse täiendada oma tootearenduse alaseid oskusi,» ütles Jäätma.



Tootearendust õpetavad disainikunstnikud, ettevõtluskoolitust viib läbi Tartu Ülikooli ettevõtluskeskus.



Koolituste aja paneb paika iga rühm ise. Tootearenduskoolitus on projektijuhi sõnul üheksa kuu jooksul kaks korda kuus kaks päeva, koolituste vahepealne aeg on ette nähtud iseseisvaks loominguliseks tööks. Ettevõtluskoolitused toimuvad nädalaste tsüklitena.



Koolitusele registreerimiseks tuleb ühendust võtta projektijuht Kadri Jäätmaga aadressil kadri.jaatma@ut.ee või telefonil 505 7893.



Eelmine «Käsitööga tööle» projekt kestis 2005–2007 ning oli mõeldud töötutele ja ka puudega naistele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles