Politseinikud tabasid korrakaitsjat tulistanud mehe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Lilitškin
Nikolai Lilitškin Foto: Politsei

Lõuna prefektuuri ametnikud koostöös keskkriminaalpolitseinikega tabasid täna öösel Tartumaalt politseiniku tapmiskatses kahtlustatava Nikolai Lilitškini, kes põgenes reedel Tartus kuriteopaigalt.

Reede öösel vastu laupäeva teatati politseile, et tagaotsitav süüdimõistetu Nikolai Lilitškin saabus oma koju Tartus Pikal tänaval, teatas Lõuna ringkonnaprefektuur.

Mõne minuti pärast kohale jõudnud patrullpolitseinik otsustas kontrollida maja hoovi, kus märkas umbes kahe meetri kauguselt väliduširuumi eraldusriide vahelt temale suunatud kaheraudset jahipüssitoru.

Kohe järgnes politseiametniku suunas kaks lasku, mis ei tabanud üksnes tänu politseiniku kiirele reageerimisele. Lasud sooritanud Nikolai hüppas üle aia ning põgenes.

Järgneva intensiivse uurimistöö tulemusena peeti tagaotsitav ööl vastu tänast politseioperatsiooni käigus Tartumaal kinni.

Politsei alustas mehe suhtes kriminaaluurimist tapmiskatse paragrahvi järgi, mis võib talle tuua kuni 15-aastase vangistuse.

Politsei andmetel on Lilitškinit varasemalt korduvalt kriminaalkorras karistatud. Mees pääses tänavu aprillis ennetähtaegselt vanglast.

Kohus võttis mehe täna vahi alla. Kohtusaalis kõneles mees, et on šokis ning eitas kõiki juhtunu aspekte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles