Ülikool vaatleb Eestit ja maailma metsast

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjanik Andrei Hvostov arutlemas lõimumise teemadel möödunud aasta metsaülikoolis. 
.
Ajakirjanik Andrei Hvostov arutlemas lõimumise teemadel möödunud aasta metsaülikoolis. . Foto: Metsaülikool.

Tänavune Metsaülikool Käärikul keskendub Eesti kohale maailmas. 12.–16. augustini arutleb sadakond Eesti ühiskonnategelast ja üliõpilast, kuidas mõjutab Eesti maailma ja maailm Eestit.


Tänavu möödub esimesest Eestis toimunud Metsaülikoolist 20 aastat. Justkui selle tähistamiseks on metsalektoriteks valitud Eesti avaliku elu tegelaste raskekahurvägi. Näiteks Siim Kallas peab poliitikaloengu demokraatia ja valitsemise probleemidest tänapäeval.



Kas demokraatlik poliitiliste otsuste langetamise mehhanism on tänapäeval vastavuses ühiskonna arengutega? Kas demokraatlik valitsemine jääb alla autoritaarsele valitsemisele, diktatuurile? Sellistele küsimustele püüab Kallas oma ettekandes vastuseid leida.



Kallase loengule järgnevas diskussioonis arutlevad majanduse üle Jüri Luik, Marju Lauristin ja Sven Mikser.



Muutunud majandusolukorras räägib Indrek Neivelt majanduse võimalikest tulevikustsenaariumidest. Andres Tarand peab loengu energia ja keskkonna teemal.



Lisaks eelmainituile astuvad loengutes ja paneeldiskussioonides üles veel Alar Karis (haridus), Linnar Viik (kommunikatsioon), Hele Everaus (bioeetika) ning paljud teised.



Neljapäevasest metsaülikoolist saavad osa vaid need, kes on registreerunud. Ülejäänutel avaneb võimalus hiljem lugeda Metsaülikooli koduleheküljelt kokkuvõtteid ettekannetest ning hiljem ka Metsaülikooli kogumikust.



Lähemat infot Metsaülikooli kohta leiab aadressilt www.metsaylikool.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles