Tartus näeb jälle suveuisuvõistlust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu startis Tartu rulluisumaratonile 1114 osalejat. Tänavu loodetakse ületada 1500 piir.
Mullu startis Tartu rulluisumaratonile 1114 osalejat. Tänavu loodetakse ületada 1500 piir. Foto: Margus Ansu

«Evelin Ilvese osalemine selgub reedel,» ütles Tartu rulluisumaratoni pressiesindaja Kadri Talva vastuseks huvilistele, kes stardiprotokollides näpuga järge ajades sealt Eesti esileedi nime ei leidnud.





Küll on aga kindlalt paigas, et tuntud poliitikutest panevad pühapäeval Tartus rulluisud alla peaminister Andrus Ansip (sõidab pikemat, 36 km distantsi stardinumbriga 65) ja Tartu linnapea Urmas Kruuse (15 km distants, number 2190).



Kohal lähiriikide eliit


Otse loomulikult pole 3. Tartu rulluisumaraton pelgalt rahva- ja rahvameesteüritus. Siia tullakse ikka ka tõsiselt võistlema.



Kohal on lisaks Eesti parimatele rulluisutajatele ka Soome, Venemaa ja Läti eliit.


«Eestlaste tase on maailmapildis hea, kuid võitjat ennustada on keeruline, sest palju oleneb võistluspäeval tuule tugevusest ja sellega seoses juhtgrupi suurusest. Oluline on sõitma minna heade mõtete ja enesetundega ning suruda maha egoism, et võit ikka Eestisse jääks. Võita ihkavad kõik ja võitja selgub finišijoonel,» kommenteeris Eesti Rulluisuliidu tegevjuht Jaanus Ritson.



Eesti parimatest rulluisutajatest pingutab pühapäeval võidu nimel ka Kert Keskpaik, kes on oma head vormi tõestanud mitmetel sellesuvistel võistlustel, näiteks 1 tunni kestussõidul ja Le Mansi 24 tunni rulluisumaratonil.



Keskpaigaga koos panevad oma oskused proovile Danila Ruusu, Jaanus Ritson ja laskesuusatajana tuntud Indrek Tobreluts, kes on nime teinud ka mitmetel rulluisuvõistlustel. Naistest saab kaasa elada näiteks Enel Kõrvale, Egle Rattile ja Saskia Alusalule.



Võistlustulle astub koos Eesti parimate rulluisutajatega ka eelmise aasta võitja Soomest, Teemu Ylänen. Lõunanaabritest saab tuntuimana rajal näha Lauris Bietkinsit Lätist.



Oodatakse 1500 osalejat


Mullusel 2. Tartu rulluisumaratonil oli osalejaid 1114. «Varasemate aastate kogemus näitab, et rulluisutamine kogub Eestis järjest rohkem populaarsust ega ole veel kindlasti oma tippu saavutanud. Sel aastal ootame nii pikematele distantsidele kui lasteüritustele rekordarvu lõpetajaid,» rääkis võistluste peakorraldaja Kunnar Karu.


Kadri Talva sõnul loodavad korraldajad, et võistluspäevaks on Tartu rulluisumaratonil osalejate arv ületanud 1500 piiri.



Rajale tormab rulluisutajaid üheksast riigist: Eestist, Lätist, Leedust, Venemaalt, Rootsist, Soomest, Poolast, Ukrainast ja Saksamaalt.



3. Tartu rulluisumaraton


Pühapäeval, 9. augustil


• 9–16.30 avatud võistluskeskus Narva mnt ja Jänese tn ristil


• 11.00 tillusõit kuni kooliealistele lastele (500 m)


• 11.30 minimaraton koolilastele (3,4 km)


• 12.10 auhindade loosimine


• 12.30 15 km (14,6 km) start


• 14. 36 km (35,7 km) start


14.50 36 km võitja finišis


14.55 lilleautasustamine


• 15.30 autasustamine

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles