EMÜ magistriõppesse läheb tänavu õppima kuus kosovolast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Maaülikooli peamaja.
Eesti Maaülikooli peamaja. Foto: Risto Mets

Eesti maaülikooli (EMÜ) loodusliku mitmekesisuse majandamise magistriõppesse astub tänavu õppima ka kuus Kosovo kodanikku.

Loodusliku mitmekesisuse majandamise eriala on maaülikooli ainus õppekava, mis on täies mahus ingliskeelne, ütles EMÜ vastuvõtuosakonnast Külli Kõrgesaar BNSile. Ta lisas, et keskkonna arenduse edendamisega tegelev ettevõte Sofreco otsis Kosovo spetsialistide väljaõpetamiseks võimalusi kõigist kolmest Balti riigist.

Teisipäevase seisuga on maaülikooli minemas veel 35 soomlast, kes hakkavad veterinaariks õppima ning üks lätlane asub maastikuarhitektuuri magistriõppesse.

Aastaks tulevad EMÜsse veel umbes 15 vahetusüliõpilast peamiselt Euroopast.

Tartu ülikooli (TÜ) astub 32 välisüliõpilast ja 35 Eesti kodanikku, kes on välismaal kooli lõpetanud. Populaarseim oli arstiteaduse inglisekeelne grupp, kuhu suundub 13 välismaalast.

Vahetusprogrammide kaudu asub TÜs aastaks õppima 169 õpilast, nendest Erasmuse raames 120 ja ülikoolide kahepoolsete lepingutega 49.

TÜ kuuele ingliskeelsele magistriõppekavale võttis ülikool vastu 99 üliõpilaskandidaati.

Tallinna ülikooli (TLÜ) läheb sügisel õppima 120 uut välistudengit, nendest Erasmuse kaudu 101.

TLÜ-sse saabub tudengeid Gruusiast, Jaapanist, USA-st Kanadast ja mitmelt poolt Euroopast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles