Kas minna turule või metsa marjule?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hundijala talu perenaine Hele Tammepuu müüb Tartu turul ka mustikaid ja kukeseeni.
Hundijala talu perenaine Hele Tammepuu müüb Tartu turul ka mustikaid ja kukeseeni. Foto: Andres Ehrenpreis

Sõltub muidugi sellest, kui palju on teil aega ja raha, sest nii turult kui metsast saate praegu endale soetada korvide kaupa nii mustikaid kui ka kukeseeni.


Kõrveküla Hundijala talu perenaine Hele Tammepuu müüs reedel Tartu avaturul peale omakasvatatud kurkide ja tomatite ka mustikaid ja kukeseeni.



«Need on Värska metsadest pärit, mul üks tuttav perekond korjab neid seal ja müüb mulle,» avaldas Hele Tammepuu.



Mustikad ja kukeseened lähevad hästi kaubaks. «Mõni võtab paarsada grammi söögiks, vanemad inimesed ostavad paar-kolm kilo sissetegemiseks,» rääkis Hundijala perenaine. Mustikakilost küsiti turul reedel 30–38 krooni. Hele Tammepuu ütles, et tema maksab oma mustikalistele 25 krooni kilost. Kukeseeni pakuti turul 50–60-kroonise kilohinnaga.



Kes seenel- ja marjulkäimist vaevaks ei pea, võivad minna riigimetsa. Ah et kuhu? Head seene- ja marjametsad juhatab kätte Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) oma veebilehel.



Aadressil www.rmk.ee/teemad/looduses-liikujale/marjad-seened on seal Eesti marja- ja seenerohkete piirkondade viited. Lisaks annavad RMK töötajad veebilehel vastuseid küsimustele, kust ja millal üht või teist marja või seent otsida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles