Krooks paneb oma terrassid ketti

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast kella 23 oli Krooksu pubi terrassil hoolimata keelavast sildist endiselt külastajaid. Foto tegemise järel hakkas neid juurdegi tulema.
Pärast kella 23 oli Krooksu pubi terrassil hoolimata keelavast sildist endiselt külastajaid. Foto tegemise järel hakkas neid juurdegi tulema. Foto: Andres Ehrenpreis

Pubi Krooks ümberkaudsete elanike kaebuse peale andis linnavalitsus Krooksule 10. augustini aega, tagamaks pubi ümb­­ruses rahu. Pubi plaanib terrasside sissepääsu kella 23-st ketiga sulgeda.





Tartu populaarse pubi Krooksu vasakpoolsel terrassil on praegu silt, mis keelab linnavalitsuse ettekirjutusega seal pärast kella 23 viibida.



Keelu põhjus on linnavalitsuse ettevõtluse osakonna teeninduse peaspetsialisti Ene Palu sõnul asjaolu, et majas, kus pubi paikneb, on elanikke, keda terrassilt tulev lärm väga häirib. Kuid siiamaani ei ole silt toiminud.



Elanikud ei ole rahul


«Eelmisel nädalal laekus linnavalitsusele ümber­­kond­­sete elanike kaebus,» selgitas Palu. Seejärel teavitas linnavalitsus politseid ja pubile anti rahu tagamise ja vastavate meetmete kasutusele võtmise tähtajaks 10. august. «Vastutus on ettevõtjal, ta peab tagama rahu,» kinnitas Palu.



Krooksu pubi juhatuse liige Kätlin Kirch sõnas, et suurt midagi lärmajatega teha ei ole. «Üritame. Paneme ketid välisterrassi sissepääsu ette,» ütles Kirch plaanitava kohta.



Kirch sõnas, et pärast kella 23 on terrass avalik koht ja alkoholi tarbimine seal on seaduserikkumine. Seepärast on tema sõnul teenindajad joojaid sealt ära kutsunud, kohal käivad turvamehed ja vahel ka politsei.



Kirchi sõnul tekitavad probleeme ka need inimesed, kes tulevad oma alkoholiga Krooksu terrassile, ka rahu rikkuma. «Üle tee on Toome pood, kust ostetakse alkoholi ja tullakse,» selgitas Kirch ning lisas, et selliseid probleeme on pea kõikidel Tartu pubidel.



Suitsetajad terrassile


Kuna suitsetada pubi siseruumides ei tohi, on Krooks osa külastajaid ka ise välja suunanud. «Pigem tehku seda välisterrassil kui maja ees,» sõnas Kirch. Pealegi parempoolsel terrassil viibijad majaelanikke ei segavat – magamistubade aknad on maja vasakul pool.



Tartu tudeng Kadri Põlendik läks nädala eest laupäeva hilisõhtul Krooksu sööma. Koos seltskonnaga taheti



einestada väljas. Kuigi ühel noormehel oli tellitud ka õlu, ei takistanud ega hoiatanud teenindaja teda välja minemast. «Öeldi vaid, et kui lähete välja, siis tuleb söögile ise järele tulla,» kirjeldas Põlendik.



Veidi hiljem oli kohal politsei, kes kutsus Põlendiku, kel oma vein kaasas, politseiautosse ja koostas väärteomenetluse protokolli.



Seejärel hüüdis politseinik Põlendiku sõnul ka teistele väljas olnutele, et neid hakatakse järgemööda ette võtma, ning täitis hiljem ka oma lubaduse. Põlendiku sõnul oli tal kõige rohkem kahju soomlastest, kes midagi aru ei saanud. «Aga kui sealpool silti ei olnud...» imestas Põlendik.



Kirchi sõnul paigutatakse keelav silt ka parempoolsele terrassile.



Probleemne koht


Lõuna politseiprefektuuri kommunikatsioonibüroo vanemspetsialist Agu Lall ütles, et neil statistikat Krooksu pubi rahurikkumiste kohta ei ole, kuid talle on teada, et see on üks probleemne koht.



Kui Tartu Postimehe suvefotograaf ja -reporter üleeile kell 23 kohale läksid, olid mõlemad terrassid inimesi täis. Tõtt-öelda tuli pärast täistundi alkoholiga varustatud rahvast juurdegi.



Pubi Krooks


• Avati kahe inimese eestvõttel 1996. aasta novembris endise piima- ja lihapoe ruumes.


• Pubi pole olnud suletud mitte ühtegi päeva.


• 1996. aasta alguspäevil ei olnud baaris mensuure – viina ning muud kangemat alkoholi mõõdeti viinapudeli korkidega.


• Tuntud kui karmi mainega pubi: hommikuti on koristaja leidnud põrandalt nii verd kui hambaid.


Allikas: www.krooks.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles