Tantsulaager lõimib eestlasi ja venelasi

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Tähe laste- ja noortekeskuse poolsed korraldajad Marit Raudoja (vasakult), Mai-Liis Sipria, Eleri Helimets ja Jana Elken näitasid, kuidas järgmisel nädalal tantsulaagris hüppama hakatakse.
Tartu Tähe laste- ja noortekeskuse poolsed korraldajad Marit Raudoja (vasakult), Mai-Liis Sipria, Eleri Helimets ja Jana Elken näitasid, kuidas järgmisel nädalal tantsulaagris hüppama hakatakse. Foto: Andres Ehrenpreis

Järgmise nädala teisipäevast reedeni kestab Ka­nepi vallas Jõksi järve ääres tantsulaager – 150 eesti ja vene noort loovad tantsuetenduse «EstRus», mis kantakse ette 7. augustil.





Laagrisse on oodatud kõik noored alates 13. eluaastast, kellele meeldib tantsida, laulda või diskorina plaate keerutada.



Laagri korraldajate, Tartu Tähe laste- ja noortekeskuse ning Kanepi noortemaja vabatahtlike sõnul antakse lastele võimalus ise luua nii tantse kui laule. Selliseid tantsulaagreid korraldatakse juba neljandat aastat.



Eelmistel aastatel pidi laagrisse pääsemiseks oma tantsurühmaga läbima katsed. «Sel aastal otsustasime, et oodatud on kõik, kel on huvi laagis toimuva vastu, ning katseid ei hakanud tegema,» rääkis korraldustiimi liige Marit Raudoja.



Vihm ei morjenda


Neljapäevases laagris on kavas õppida ühistantse viimasel laagripäeval esitatava tantsukava tarvis. Lisaks esitavad rühmadesse jagunenud noored ka rühmakavasid.


Õhtul näitavad oma plaadikeerutamisoskust noored diskorid ning meelelahutuseks on tõsielusarjade eeskujul välja mõeldud nii talendijaht kui hirmufaktori mäng.



2006. aasta laagris valminud tantsuetendus «Meie maailm» tõi vaatajate ette tänapäeva noorte probleemid. Järgmise aasta suvel nägi publik saja noore hirme tantsumüsteeriumis «Jää ellu».



2008. aastal peeti Põlvas Eesti esimene show-tantsu pidu «Meie ambitsioonid», milles osales üle 200 noore kogu Eestist. Tänavu väljendavad noored tantsu kaudu eestlaste ja venelaste suhteid.



Eesti ja vene noorte omavahelises suhtlemises korraldajad keelebarjääri ei näe. «Eks siis võtavad kehakeele appi, kui on vaja midagi ära seletada,» naljatas Raudoja.


Korraldustiimi liige Mai-Liis Sipria lisas, et igaks juhuks on korraldavate vabatahtlike seas ka neid, kes mõlemat keelt räägivad ning vajadusel tõlkima tulevad.



Vabatahtlike tehtud


Kogu üritust korraldavad Tartu Tähe laste- ja noortekeskuse ning Kanepi avatud noortekeskuse ja Andre Laine Teami tantsuhuvilised vabatahtlikud. Nende hulgas on nii politseinikke, raamatupidajaid kui ka diskoreid, kõiki ühendab aga huvi tegeleda tantsu ja noortega.



Kuna laagri eelarve on tagasihoidlik, 60 000 krooni, peavad osalejad tasuma ka 200 krooni osalustasu. Korraldajad tagavad sponsorite abiga kõikide osavõtjate toitlustuse.



Registreeruda saab Tartu Tähe laste- ja noortemaja koduleheküljel ja sellega tuleks korraldajate sõnul kiirustada.



Laagris õpitud tantse saab näha 7. augustil kell 20 ning vaatama on oodatud kõik huvilised.



Tantsulaager EstRus


• 4.–7. augustini Kanepi vallas Jõksi järve ääres.


• Oodatud on tantsust, laulust ja muusikamängimisest huvitatud noored alates 13. eluaastast.


• Laagris õpitud tantse esitatakse lõpuõhtul 7. augustil kl 20.


• Registreerimine ja lisainfo aadressil www.taheklubi.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles