Air Baltic lisab Riia liinile lende

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu lennujaama reklaam Tallinna maantee ääres, augusti algul kolib see tahvel paremasse kohta linna piiril Võru maanteel.
Tartu lennujaama reklaam Tallinna maantee ääres, augusti algul kolib see tahvel paremasse kohta linna piiril Võru maanteel. Foto: Margus Ansu

Juuli algul Tartu–Riia liinil regulaarlende alustanud Air Baltic otsustas suurendada oktoobri lõpust või novembri algusest väljumiste hulka praeguselt neljalt korralt nädalas kuuele.


Air Balticu asepresidendi korporatiivsuhete alal Janis Vanagsi sõnul on otsuse põhjuseks soov tagada Tartu–Riia liinilendude suurem regulaarsus. Kui reisid on pea iga päev, ei ole välismaale sõitjatel vaja enam üleliia palju nuputada, mis päeval ikka lennuk väljub.



Kas oktoobri viimasest või novembri esimesest nädalast väljub lennuk Tartust ka kolmapäeva ja pühapäeva hommikul ning Riiast teisipäeva ja neljapäeva õhtul.


Praegu väljub lennuk Tartust esmaspäeviti, teisipäeviti, neljapäeviti ja laupäeviti ning Riiast tagasi esmaspäeviti, kolmapäeviti, reedeti ja pühapäeviti.



Niisiis ei stardi Air Baltic tulevikus Tartust vaid reedel ja Riiast laupäeval. Seni loobub mõnigi lõunaeestlane pileti ostmisest just seetõttu, et ta peaks edasilendu Riiast või ka tagasilendu Tartusse ootama järgmise päevani.



Vähe välismaalasi


Senine piletimüük liinil on Vanagsi sõnul julgustav: pileti on praeguseks ostnud ligi 2000 inimest. Samas ei anna lendude täitumus veel põhjust rääkida kasumi teenimisest.



Tartu Lennujaama juhataja Rein Margi sõnul oli seni viletsaima piletimüügiga lennureis 5. juulil: teisel Riia–Tartu reisil istus lennukis kaks pileti ostnud reisijat.



Tartu Postimehe kinnitamata andmetel võiks Air Balticut rahuldada see, kui 46-kohalises Fokkeris istub vähemalt 25–30 inimest. «Ma arvan, et sügisel tuleb see number täis,» ütles Mark.



Lisaks Tartu–Riia liinile alustab 24. augustil tegevust ka Tartu–Stockholmi regulaarlennuliin, kus lennud on neljal korral nädalas. Estonian Airi 33-kohaline Saab 340 teeb lennu kahe linna vahel esmaspäeviti, neljapäeviti, reedeti ja pühapäeviti ning lennuks kulub poolteist tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles