Päevatoimetaja:
Jens Raavik
+372 739 0371

Toiduvedu päästab töölised näljast

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Sille Annuk

Lõunapaus on tööpäeval tavaliselt umbes pool tundi. See on piisav aeg küll söömiseks, kuid mitte kohvikusse-restorani minekuks.




Neile, kellel ei ole töö juures sööklat või kohvikut ega kodust toodud toidu soojendamise võimalust, jääb üle valmistoit kontorisse tellida.



Kojuvedu on saanud ettevõtetele raske aja üheks lisateenimise võimaluseks, eriti populaarne on see aasia toidu ja pitsade valmistajate seas. Tellimisvõimalus on näiteks Yam-Yamil, Londistel ja Glämil, pitsakohtadest Tavernal ning Moka kohvikrestoranil.



Pakkujaid palju


Võib julgelt öelda, et vähemalt kolmandik toidukohtadest on oma teenuste nimekirja lisanud ka kojuveo.



Paljud toidukohad pakuvad võimalust ette helistada ja tellida soojakarbis praad, millele tellijal tuleb lõunapausi ajal ise järele joosta. Nii on aastaid tellimusi võtnud näiteks Taverna.



Reinu Toidukaupadega Soinastes katust jagav OÜ Talder on Tartus ainus ettevõte, mille nišiks ongi peamiselt lõunate valmistamine ja vedu, lisaks sellele peolaudade katmine.



Ülejäänud kontorilõunate pakkujad on söögikohad, mis pakuvad seda lisateenusena.



Reinu Toidukaupade juhataja Agur Lehise sõnul sai nende äri alguse juba rohkem kui 10 aastat tagasi, kui seda alustati restoranis Tarvas. Vanadest tegijatest on tänini vastu pidanud veel ka näiteks Tulbi ja Ülejõe kohvik ning Kalevi köök.



Kliendid lahkuvad


Raske aeg majanduses ei ole ka toiduäri puutumata jätnud. «Selles mõttes on head ajad möödas, et poolteist aastat tagasi oli ikka väga palju firmasid, kes oma firma töötajaid toitlustasid. Kuna töötajaid oli raske saada, siis oli see töötajale lisaboonus. Alates selle aasta jaanuarist lõpetasid mitmed suured firmad sellise toitlustamise ära,» rääkis Lehis.



Aastavahetusel oli Talderil kliente veel 60 ringis, tänaseks  on neid umbes kolmandiku võrra vähemaks jäänud.



Klientide hoidmiseks on nii Talder kui ka kõik konkurendid pidanud hindu alandama, Lehise hinnangul 10–15%.



Eelmise aasta lõpust hakkas kontorilõunaid pakkuma Taskus avatud Rehepapp ja ka Mägra pubi.



Kojuvedu pakkuvaid toidukohti Tartus


• Mägra pubi


• Moka


• Taverna


• Gläm


• Londiste


• Yam-Yam


• Tulbi kohvik


• Reinu Pizza


• Kalevi köök


• Tsink Plekk Pang


• Talder


• Rehepapp

Märksõnad

Tagasi üles