Jakob Hurda sünnist möödub 170 aastat

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jakob Hurt
Jakob Hurt Foto: eelk.ee

Kolmapäeval, 22. juulil kell 12 kogunevad Eesti Rahva Muuseumi, Eesti Kirjandusmuuseumi, Tartu Linnavalitsuse ja Jakob Hurda nimelise Põlva Rahvahariduse Seltsi esindajad Tartu Maarja kalmistul, et tähistada Jakob Hurda 170 sünniaastapäeva ning austada suurmehe mälestust.




22. juulil möödub 170 aastat eesti rahvusliku suurkuju - rahvaluule- ja keeleteadlase, vaimuliku ning ühiskonnategelase Jakob Hurda (22. 07.1839 -13.01.1907) sünnist. Eesti Rahva Muuseumi, Eesti Kirjandusmuuseumi, Tartu Linnavalitsuse ja Jakob Hurda nimelise Põlva Rahvahariduse Seltsi esindajad kogunevad suurmehe sünniaastapäeva tähistamiseks ning mälestuse austamiseks 22. juulil kell 12 Jakob Hurda hauale Tartu Maarja kalmistul Raadil.



Jakob Hurda haual kõnelevad Tartu Maarja koguduse õpetaja Peeter Paenurm, Eesti Rahva Muuseumi direktor Krista Aru, Eesti Kirjandusmuuseumi direktor Janika Kronberg, Põlva Rahvahariduse Seltsi juhatuse esimees Sirje Vill ning Tartu linnavalitsuse esindaja Indrek Mustimets. Esinevad Anu Haamer ja Priit Moppel.



Kõik huvilised on samal päeval oodatud ERM-i näitusemajja (Kuperjanovi 9) kell 14 algavale kuraatoriekskursioonile muuseumi juubelinäitusel «ERM 100. Rahva Muuseum». Sealsamas näitab Eesti Rahva Muuseum Jakob Hurda sünniaastapäeval ka üht oma varakambrite aaret: Eesti Üliõpilaste Seltsi poolt Jakob Hurdale kingitud fotoalbumit.



Sel aastal 100 aastaseks saanud Eesti Rahva Muuseum asutati 1909. aastal dr Jakob Hurda mälestuse jäädvustamiseks ning tema algatatud suurkogumistel korjatud rahvaluule ja vanavara kogude säilitamiseks tulevastele põlvedele.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles