Pegasus pidi osa huvilisi kaldale jätma

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emajõel sõitev jõelaev Pegasus.
Emajõel sõitev jõelaev Pegasus. Foto: Andres Ehrenpreis

Poolsada aastat vana jõelaev Pegasus on sel hooajal linlaste ja linna külaliste hulgas nii palju populaarsust kogunud, et osa sõita soovijaid on tulnud kaldale jätta – laev on täis.




Pegasus teeb graafiku järgi kolm väljumist päevas, kell üks, kolm ja viis, ning just eelmisel nädala alguses juhtus see, et laevameeskonnal tuli kahel esimesel reisil osa huvilisi tagasi saata. Pegasusel on lubatud pardale võtta 75 reisijat ja sellest reeglist tuleb tõsiselt kinni pidada.



Ometigi ütleb tänavu Pegasust rentiva firma Paremax projektijuht Indrek Masing, et äri alles hakkab käima minema ja juulis on olnud rahvast rohkem kui juunis, mil kaalu andsid kooliõpilaste ekskursioonid. Nüüd on sõitjate hulgas palju peresid ja ka mujalt Tartusse puhkama tulnuid, ka välisturiste. Kundede juurdemeelitamiseks on koostööd tehtud hotellidegagi.



Seni on kõige populaarsemad olnud kella ühesed väljumised, aga see on seletatav ka soodushinnaga ning siis käib suhteliselt palju vanavanemaid lapselastega. Siis maksab täiskasvanu pilet 50 krooni ja sooduspilet 25, muul ajal on hinnad vastavat 60 ja 40.



Masing tõdes, et tal puudub võimalus võrrelda, kuidas on laeva menukus mullusega võrreldes muutunud. Siis rentis laeva Olga Aasav ja alus tegi ühe graafikujärgse reisi päevas, lisaks tellimussõite muul ajal.



Sel hooajal ei ole tellimussõite olnud veel palju, keskmiselt kord-kaks nädalas, aga kõnelusi uute broneeringute tarbeks on tasapisi lisandumas, nii et laevafirma ei näe põhjust kurta. Senised pikemad sõidud on väldanud kolm tundi, nüüd just käisid kõnelused ka ühe viietunnise sõidu üle. Selle ajaga jõuab laev ära käia Kavastu parve juures.



Rahulolu väljendas Masing selle üle, et laeval töötav söögi- ja joogilett on hakanud märkimisväärselt käivet tegema. Hooaja alguses tuli põhisissetulek piletimüügist, nüüd on käibed hakanud võrdsustuma.



Päris tõrgeteta ei ole hooaeg aga ka läinud. Juuni alguses jättis laev ühe sõidu ära, kui kaldal ootas sõidutamist ainult üks inimene. Et see pidi olema päeva esimene väljumine, paluti soome turistil tulla kaks tundi hiljem tagasi. Firma on pannud välja teate, et kui kogunenud on alla seitsme reisija, on õigus sõit ära jätta, aga Masingu teada ei ole seda õigust eriti kasutatud.



Kaks sõitu on ära jäänud ka ilma tõttu. Tugev kagutuul on laevale manööverdamisel ohtlik.


Pegasus alustab oma poolteist tundi kestvaid huvisõite Atlantise eest kuuel päeval nädalas, esmaspäev on laevameeskonna puhkepäev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles