Väärthoone lammutamine pahandas rahvuspargi elanikke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahi talu
Vahi talu Foto: Repro

Juuni lõpus üllatas Võrumaal Karula rahvuspargis asuva Ähijärve küla elanikke ekskavaatori müra. Asja uurides selgus, et valuutavahetusfirma Tavid nõukogu esimehe Alar Tammingu maatükil käis ebaseaduslik lammutustöö, kirjutab Kristi Leppik ajalehes Postimees.


Ähijärve ääres, endises metsavahi majas Vahil ei ole ligi paarkümmend aastat kedagi elanud. Hooned krundil olid räämas ja mädanenud, hein põlvini ja järve kallas kõrkjatesse kasvanud. Hiljuti ostis krundi kullaärimees Tamming, makstes selle eest üle miljoni krooni, ning otsustas koha taas elamiskõlblikuks muuta. Et aga head kavatsused kohalikele nii palju tuska valmistavad, ei osanud ta oma sõnul ette näha.

Ootamatult jahmatas kohalikke vaatepilt, kus järve kallas oli üles sorgitud ja muudetud liivaplaažiks, elumaja, laut ning väärtuslike hoonete nimistusse kuulunud eestiaegne ait lammutatud.

Keskkonnaameti Põlva-Valga-Võru regiooni looduskasutuse spetsialisti Henno Peegli andmeil oli Tammingul olemas luba lammutada vaid saun, teistel hoonete lammutamiseks luba puudus. Lisaks arvavad kohalikud, et Tamming on puhastustöödega muutnud ka Ähijärve kaldajoont, mis on rahvuspargis aga rangelt keelatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles