Otepää suvele annavad värvi filmid ja muusika

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmikaamera.
Filmikaamera. Foto: Internet

Otepää suvele lisavad praegu värvikaid toone Pärnu rahvusvahelise filmifestivali tõsielufilmid, neist mõnedki sellised, mida ei sünni lastele näidata.


Festivali pealik Mark Soosaar viis valiku filme sel nädalal lisaks Otepääle vaadata ka Lihulasse, Kiviõlisse, Narva, Jõhvi ja Mäetagusele. Järgmisel nädalal saavad nendest osa Haapsalu, Viljandi ja Heimtali elanikud.



Otepää kultuurikeskuses olid esimesed seansid teisipäeval. Eilsete filmide hulgas oli Indias jäädvustatud «Pühitsetud tantsija», mille eest žürii määras Itaaliast pärit Diego D´Innocenzole pühapäeva esimestel minutitel Pärnus auhinna.



Verd ja meeletusi


«Reedel näitame nelja religiooniga – ristiusu, islami, budismi ja taoismiga – kaasnevaid kehalisi eneseohverdusi ja kannatusi,» märkis Soosaar.



Kuna tänaõhtustes filmides on palju meeletusi ja verd, siis soovitab festivali pealik jätta selleks õhtuks lapsed koju vanavanemate seltsi.



«Meie festivalituuri Otepää-peatuse viimase õhtu seansid oleme sisustanud filmidega, mis peaksid looma helgema meeleolu,» märkis ta. «Need on filmid tai naistest, kes põgenevad looduslikust paradiisist Taimaalt ning püüavad sisse pääseda sotsiaalsesse paradiisi Taanimaale.»



Kõige viimasel seansil laupäeval kell 21 teeb film «Kroonlehed ehk teekond eneseavastuseni» nähtavaks ühe koha naise kehal, mida enamik inimesi häbeneb.


Punkti paneb film «Mehed», mis koosneb Belgia prostituutide pihtimustest.



Vaskset muusikat


Filmifestival ulatus Otepääle esimest korda mullu. Sealsele suvele lisavad värvi aga teisedki üritused.



Kultuurikeskuse juhataja ja valla kultuurijuht Sirje Ginter tõstis nende hulgast esile Otepääl ja selle ümbruses toimuvad Pühajärve 12. puhkpillipäevad.



Vaskset muusikat mürtsub kõige rohkem nädala pärast reedel ja laupäeval.



Avakontserdi annab Pühajärve-Rõngu puhkpilliorkester 24. juulil kell 14 Pühajärve põhikooli aulas.



Kontserdid Otepää lipuväljakul algavad 25. juulil kell 14, kui aga sajab, lähevad orkestrid koos kuulajatega kultuurikeskusesse. Kell 19 esineb puhkpillipäevade koondorkester Otepää Maarja kirikus.



Eelmiste suvede põhjal ennustab kultuurijuht ka tänavu rohkesti osalejaid ja huvilisi kultuurikeskuse parki Pähklilinna käsitöö- ja rahvakunstipäevale 2. augustil. Nagu varemgi, esinevad terrassil rahvamuusikud ning huvilistele on avatud käsitöö õpitoad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles