Juubeldav Plink Plonk vaatab tulevikku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aegade jooksul on sõltumatu muusika festivalil Plink Plonk osalenud ka näiteks jaapanlased.
Pildil ansambel Mono Jaapanist.
Aegade jooksul on sõltumatu muusika festivalil Plink Plonk osalenud ka näiteks jaapanlased. Pildil ansambel Mono Jaapanist. Foto: Lauri Kulpsoo.

Tänavu viiendat korda peetav alternatiivmuusika festival Plink Plonk toob lauluväljaku murupealsele uusi huvitavaid helisid seitsmest riigist.


Indie-muusika austajate maiuspala Plink Plonk on juubeli puhul kokku pannud mitmekülgse kava. Peakorraldaja Tristan Priimägi on ülesastujate nimekirjaga väga rahul ja lubas, et programm ulatub rahulikust muusikast rajuni.



Tulevikunimed


Lauluväljakule ehitatud kahel laval vaheldumisi esinevad bändid on Priimägi sõnul tulevikunimed, kes veel alles tuult tiibadesse saavad. «Meil on bändid, keda homme kuulata, mitte eile. Tegelikult on teadlikult meie taktika alati olnud, et mitte väga tuntud nimede pärast muretseda, tegelikult on muss oluline,» selgitas ta.



Nii ei olegi bändid nagu Jounsuu1685 – Priimägi sõnul Soome viimase aja parim bänd, kes viljeleb psühhedeelset gruuvrokki –, islandlikult rahulik ja salapärane Kira Kira või The Brothers Movement – Iiri müraservadega kitarripopp – keskmisele kuulajale tuttavad.



«Joensuu kisub oma kõrghetkedel müra poole, Kira Kira on just vastupidi helipildilt rahulik ja tagasihoidlikum,» kirjeldas korraldaja kontraste.



Plink Plonki on juba algusest peale korraldatud suuremate sponsoriteta. «Ma ei taha Nokia lava või Siemensi telki, selle jaoks on teised üritused,» selgitas Priimägi.



Tavapärases hiilguses


Tänavu, mil Priimägi arvates nii mõnigi üritus pidi rahalise madalseisu tõttu oma ideedes muutusi tegema, toimub indiefestival samas hiilguses nagu alati. «Seda ohtu polnud, et festivali sel aastal ei toimu,» kinnitas ta.



«Meil laulud aitavad elada-võita, kui tsiteerida Isaak Du­najevskit. Ehk siis, kuigi kõik räägivad, et nii raske on – meil on ka loomulikult raske –, me lihtsalt ei lase ennast heidutada sellest,» oli Priimägi optimistlik.



Muusika kuulamise kõrval saab festivalitelgis vaadata juba eelmisest aastast tuttava briti fotograafi Gavin Watsoni näitust 1980ndate aastate lõpus alanud reivikultuurist.


Klubis Plink Plonk on laupäeval festivali järelpidu. «See tuleb üks väga purustav elamus,» lubas Priimägi.



5. indie-muusika festival Plink Plonk


• 18. juulil Tartu lauluväljaku muruosal, väravad avatakse kl 12.


• Esinejad Suurbritanniast, Iirimaalt, Islandilt, Taanist, Rootsist, Soomest ja Eestist.


• Pileti hind 300 krooni, kohapeal 350 krooni.


• Eel- ja järelpidu klubis Plink Plonk (Vallikraavi 4) reedel ja laupäeval.


• www.plinkplonk.ee/2009/

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles