Võruski tegi pahandust ujuv saar

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Liiva

Mitte ainult Narva jõel ei heidelda ohtliku ujuvsaarega. Võrus lõhkusid sealse linnavalitsuse palgatud inimesed teisipäeval tükkideks ja vedasid kaldale ujuvsaare, mis ummistas järvest välja voolava jõe.


Tamula järvest välja voolava Vanajõe kaldast pääses esmaspäeval lahti mõne ruutmeetri suurune maatükk, mis jäi pidama Tallinna maantee truubi ees, kirjutab Võrumaa Teataja.



Arvatavalt murdus mättaline saareke kaldast lahti kõrgest veeseisust tingituna ja üsna teetruubi lähedal, kus jõesäng on mõne meetri võrra laiemaks muutunud. Maatükk teetruubist läbi ei mahtunud, ent see ei sulgenud täielikult ka veevoolu.



Tamula veetaseme mõõdupuu järgi on järve pind veidi allpool kriitiliseks peetavat 69,7 meetri taset, võrreldes merepinnaga. Kõrge veetase liigutab maad ka Narva jõel. Narva veehoidla Venemaa-poolsest kaldast pääsesid juunis lahti mitme hektari suurused maatükid ning triivisid Eestisse.



Praegu käivad ettevalmistustööd suurema saare läbilaskmiseks Narva paisust. Arvatavalt tõenäoliselt juhtub see eeloleval teisipäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles