Pallon jäi lõplikult süüdi alaealiste jootmises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Pallon.
Alar Pallon. Foto: Sille Annuk.

Alaealiste jootmises süüdimõistmise tõttu Tartu volikogust ja Keskerakonnast lahkunud Alar Pallon jäi lõplikult süüdi, kuna riigikohus ei võtnud tema kassatsioonkaebust menetlusse.


14. aprillil jättis Tartu ringkonnakohus Palloni (33) süüdi alaealistele alkoholipakkumises ning muutmata talle selle eest määratud tingimisi vanglakaristuse. Seepeale pöördus Palloni kaitsja kassatsioonkaebusega riigikohtusse, kuid kaebus ei saanud menetlusluba.

Mullu novembris karistas Tartu maakohus Pallonit tingimisi kolme kuu pikkuse vangistusega 18-kuulise katseajaga. Pallonile mõistetud karistusest loeti kantuks tema eelvangistuses viibitud kaks päeva.

Süüdistuse järgi pakkus Pallon 2006. aasta suvel ja sügisel Tartus kokku vähemalt kolmel korral neljale tollal 14-16-aastasele alaealisele alkoholi.

Kohus arutas Palloni kriminaalasja alaealiste eraelu kaitse huvides kinnisel kohtuistungil.

Palloni süüasi läks esialgu kohtusse lahendamiseks kokkuleppemenetluses, kuid mullu jaanuaris toimunud istungil loobus mees kokkuleppest ning süüasja arutati üldmenetluses.

Pallon sattus skandaali ka 2007. aasta riigikogu valimiste järel, kui tema kasuks hääli ostnud kaks meest said kohtus karistada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles