Kohalik konstaabel pidas kinni tööriistavargad

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei.
Politsei. Foto: Urmas Luik

Eile kella 16 sai politsei teate, et Mäksa vallas Kaagvere külas on sisse murtud nelja garaaži ja elamissoojakusse, kust on varastatud erinevaid esemeid nagu murutrimmer, survepesur, bensiinikanistrid, tööriistakastid jms.


Sündmuskohale läks asja uurima kohalik konstaabel. Olles fikseerinud olukorra ning andnud kinnistu omanikule korralduse sündmuskohta mitte rikkuda, läks vanemkonstaabel vastu kohalesaabuvale kriminalistile, teatas Lõuna prefektuur.

Poolel teel maanteeni, umbes 400 meetrit sündmuskohast eemal märkas konstaabel sõiduautot VW Golf, milles istusid mees ja naine. Politseiniku sisetunde ajel otsustas vanemkonstaabel autot ja seal sees viibivaid inimesi kontrollida.

Autos istuv 33-aastane Aare väitis, et auto juht läks metsa seenele ja nemad lihtsalt ootavad autos. Mehe tausta kontrollimisel selgus aga, et Harjumaal elavat Aaret on varem korduvalt kriminaalkorras karistatud.

Politseinik ei jäänud uskuma juttu metsas seenel viibivast autojuhist ning otsustas «seenelise» üles leida. Peale mõningast metsa all kõndimist märkaski konstaabel metsa all üht meest. Kontrollimisel selgus, et 45-aastast Silverit on samuti varem kriminaalkorras varguste eest karistatud.

Seepeale jõudis konstaabel veendumusele, et seltskond on toime pandud sissemurdmisega seotud, ning otsustas läbi vaadata ka nende sõiduki. Puuduva süütelukuga, juhtmete abil käivitatavast autost leidis konstaabel peidiku, milles olid jahipüssi padrunid ning kotike valge pulbriga.

Veel leidis konstaabel autost metallilõikamise tangid, kaks kasutatud süstalt ja veel padruneid. Kohalekutsutud kannatanuga koos vaadati üle ka auto pagasiruum, milles olnud esemed tuvastas kannatanu temalt varastatud asjadena.

Vanemkonstaabel sidus autos viibinud mehed omavahel kaablisidemeid kasutades käsipidi kokku ja paigutas nad kriminaalpolitseinike saabumiseni patrullautosse.

Peale kannatanuga vestlemist toimetati kuriteos kahtlustavad Tartusse arestimajja. Juhtumi uurimiseks alustati kriminaalmenetlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles