Laager viib üle saja lapse teaduse juurde

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored teadlasehakatised saadeti laagrisse.
Noored teadlasehakatised saadeti laagrisse. Foto: Toomas Huik / Postimees

Täna algas Kloogarannal Tartu Ülikooli teaduslaager, millest võtab osa 120 peamiselt 5. ja 6. klasside õpilast.


«Nädal aega kestvas laagris toimuvad hommikuti teadusetendused, loengud ja katsed. Pärastlõunal saavad lapsed juba ise 20-liikmelistes rühmades oma käega kõike õpitut katsetada ja proovida,» rääkis Tartu Ülikooli pressiesindaja Karin Volmer.

Tartu Ülikooli Teaduskooli direktori Viire Sepa sõnul viiakse lapsi nende tegevuste kaudu lähemale sellele, millega teadlased tegelevad füüsika, astronoomia ja kosmoloogia, bioloogia, materjaliteaduse ja nanotehnoloogia, keemia ja keskkonnauuringute valdkonnas.

Lisaks ehitatakse roboteid ja proovitakse kätt ka leiutamisega. Õhtuti veedetakse aega sportlike ja meelelahutuslike ettevõtmistega.

Laagrit korraldavad TÜ Teaduskool ning Eesti Füüsika Seltsi Teadusbussiga seotud üliõpilased ja õppejõud. Sama meeskond korraldas eelmise õppeaasta sügisvaheajal esimese TÜ teaduslaagri.

«Linnalaagri menukus andiski innustust katsetada juba tõelises laagriõhkkonnas ja 4 korda suurema seltskonnaga,» rääkis teaduskooli direktor.

Täna alanud laagris on abiks ka Globe Eesti ning kasvatajateks Noore Õpetaja Huviklubi liikmed. Laagri läbiviimist toetavad haridus- ja teadusministeerium ning Tartu Ülikool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles