Aardlapalu prügila jätkab jäätmete vastuvõttu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastaid vedas Tartu oma jäätmeid Aardlapalu prügilasse, mis on aga praeguseks suletud. Nüüd rändab Tartu prügi 60 km kaugusele Tormasse. Kavandatav Kagu-Eesti prügila paneks aga jäätmekäitlejad omavahel konkureerima.
Aastaid vedas Tartu oma jäätmeid Aardlapalu prügilasse, mis on aga praeguseks suletud. Nüüd rändab Tartu prügi 60 km kaugusele Tormasse. Kavandatav Kagu-Eesti prügila paneks aga jäätmekäitlejad omavahel konkureerima. Foto: Sille Annuk / Postimees

Kuigi 17. juulist suletakse Tartu lähistel asuv Aardlapalu prügila, jätkatakse seal augusti alguses tööd alustavas ümberlaadimisjaamas olme- ja biolagunevate jäätmete vastuvõttu.


Prügila suletakse koos mitmete euronõuetele mittevastavate prügilatega. Kuid selleks, et tartlased ei peaks hakkama oma prügiga Torma vahet sõitma, alustab Aardlapalus augusti alguses tegevust jäätmete ümberlaadimisjaam, selgitas linna keskkonnateenistuse juhataja Ülle Mauer linna pressitalituse vahendusel.



Jaam võtab elanikelt ja asutustelt prügi vastu ning veab selle edasi Tormasse.



Seoses transpordikulude lisandumisega tõuseb ka Aardlapalu prügila väravas vastuvõetava prügi hind. Segaolmejäätmete tonni hind on 770 krooni ja biolagunevatel jäätmetel 95 krooni. Hindadele lisandub käibemaks.



Jäätmete vastuvõtuhinna tõus ei mõjuta hindasid korraldatud jäätmeveo piirkondades ehk siis elanikelt kodust ära veetava prügi hind ei muutu.



«Need, kes suuremaid prügikoguseid tahavad ära vedada, peavad arvutama, kas ökonoomsem on leppida 10-protsenilise hinnatõusuga Aardlapalus või siis


transportida ise prügi Torma prügilasse, kus vastuvõtuhind soodsam,» märkis Mauer.



Ta lisas, et linn on püüdnud prügi vastuvõtuhinna võimalikult madalal hoida ning loobunud oma õigusest lisatasu kehtestamisele. Linnale makstava lisatasu arvelt oleks hiljem võimalik katta näiteks prügila puhasti hooldamise kulusid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles