Tartu Ülikool lõi fondi andekate täppisteaduste tudengite toetuseks

Sandra Maasalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli teadusprorektor Kristjan Haller asutas Loova Täppisteaduse Fondi.
Tartu Ülikooli teadusprorektor Kristjan Haller asutas Loova Täppisteaduse Fondi. Foto: Sille Annuk.

Tartu Ülikooli teadusprorektori Kristjan Halleri asutatud fondi eesmärk on koguda ja vahendada toetusi loova lähenemisega silma paistvatele täppisteaduste tudengitele

Matemaatika-, füüsika- ja keemiatudengite jaoks mõeldud Loova Täppisteaduse Fondi asutas Tartu Ülikooli (TÜ) Sihtasutuse juurde TÜ teadusprorektor Kristjan Haller oma juubeli puhul.

Fondi algatades rõhutas Haller, et tahab toetada mitte ainult sellist tudengit, keda õppimises edukaks võib pidada, vaid just loovalt probleemidele lähenevat õppurit, kellel on säravaid ideid ja tahet ning teadmisi neid ellu viia.

«Selline algatus tuleb just õigel ajal, sest täppisteadused on meil laiemalt tähelepanu all ja vaja on suurendada huvi nende valdkondade vastu. Samas ei ole sihtasutuses senini ühtegi spetsiaalset fondi füüsikutele ja matemaatikutele,» selgitas Sihtasutuse juhataja Ruth Kotsar.

Loova Täppisteaduse Fond on avatud fond, mis tähendab, et sinna saavad annetusi teha kõik, kellele täppisteadused ja fondi idee on südamelähedased. Toetada saab ülekandega Tartu Ülikooli Sihtasutuse pangakontole nr 221010373441, kirjutades märksõnaks Loova Täppisteaduse Fond. Fondi tehtud annetused on tulumaksuvabad.

Fondi asutaja Kristjan Haller on sündinud 12. juulil 1949 ja lõpetanud Tartu Ülikooli 1973. aastal teoreetilise ja biofüüsika erialal. 1982. aastast on Kristjan Haller füüsika-matemaatikakandidaat. Ta on töötanud üle 30 aasta TA (hiljem TÜ) Füüsika Instituudis, sh kümme aastat direktorina, juhtinud Euroopa Liidu ja Eesti teaduse tippkeskust ning olnud ka haridus-ja teadusministeeriumi asekantsler. 2007. aastast on Kristjan Haller TÜ teadusprorektor ja 2008. aastast Tartu Ülikooli Sihtasutuse usalduskogu liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles