Tartu-Riia lennud panid elanikud nurisema

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu lennujaam.
Tartu lennujaam. Foto: Margus Ansu.

Kui suur osa tartlastest ja teistest lõunaeestlastest rõõmustab, et lõpuks ometi käib Tartu lennujaama liinilennuk, mis viib neli korda nädalas Riiga, siis nii mõnigi lennujaama naaber - eriti uuselamurajoonide asukad - on murest murtud ja nördinud.

«Kui väikesed sõidavad, pole hullu - kannatab ära - aga kui lisaks Riia liinile tulevad ka muud liinid ja õhuliiklus pea kohal aina suureneb, siis on küll jama ja unerahu läinud,» rääkis Õhtulehele Ülenurme valla Männi uusrajooni anonüümsust palunud elanik, kes on valmis mõtlema ärakolimisele, kui keegi vaid ta maja osta tahaks.

Tartu lennujaama juhi Rein Margi sõnul pidid elanikud teadma sinna kolides arvestada lennujaama lähedusega, sest jaam on seal olnud juba 1946. aastast.

See, kas lennuk sealseid inimesi konkreetsel päeval häirib, sõltub tema sõnul sellest, mis suunast tuul on, sest lennukid tõusevad õhku just tuule suunda arvestades.

Air Balticu 46-kohaline Fokker ilmub Tartu kohale vaat et uneajal: stardib Riiga hommikul kõige varem kell 5.45 ning saabub sealt sõltuvalt päevast kõige hiljem kell 23.50. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles