Kuidas teha head – õpetus internetist

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merike Kaunissaare 
TÜK Lastefondi endine juht
Merike Kaunissaare TÜK Lastefondi endine juht Foto: Pm

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond plaanib luua veebipõhist õppekeskkonda, mis aitaks noorematel koolilastel mängude ja filmide abil mõista, mida tähendab teha teisele inimesele head.


Lastele elu põhiväärtusi ja heategevust käsitleva veebikeskkonna loomine on alles ettevalmistavas järgus. Neljapäeval, 9. juulil kell 9 leiab korporatsiooni Filiae Patriae hoones kõigile huvilistele aset seminar, kus kogutakse infot ja märgitakse maha kontkreetne tegevus- ja ajakava.

Vabatahtlike toel

Projekti juhib lastefondi üks vabatahtlikke, Triin Lääne. Tema paremal käel on lastefondi juht Küllike Saar ning vasakul käel lastefondi varasem juht Merike Kaunissaare. Koostööpartnereiks on haaratud Tartu Ülikooli sotsiaalteaduskonna, õpetajate seminari ja õppekava arenduskeskuse inimesi.

Küsimuse peale, kas nõrgema aitamist ja teisele pühendumist on lastele võimalik õpetada interneti abil, vastas Merike Kaunissaare, et targalt loodud uus õppekeskkond võiks siin abiks olla küll.

Ta peab silmas õpetlikke multifilme, südant soojendavaid videoklippe, ümberkehastusvõimalustega mängukeskkondi, mõtte- ja nutikuseülesandeid, mille keskmes on keegi, kes saab abi tänu kaaslaste tähelepanelikkusele ja empaatiavõimele.

«Jah, muidugi on see eelkõige koduse lastetoa teema,» nõustub Kaunissaare. «Ja kooliski räägitakse neist asjust, aga meie saaksime oma veebikeskkonnaga, kui see lastele paeluvalt luua, kindlasti aidata.»

Hädasolijat tuleb aidata
Kaunissaare märkis, et teda riivab väga inimeste suhtumine, kes heategevuse peale nina kirtsutavad ja ütlevad, et näe – jälle sanditakse siin raha, kas see pole mitte riigi teha, mida korjandus korda ajada püüab.

«Riik teebki, aga kui kodanik näeb, et keegi on hädas just täna ja homme, siis ei peaks see hädasolija ainult riigi abile lootma,» ütleb Kaunissaare.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles