Doonoritelk ootab vereloovutajaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doonoriveri.
Doonoriveri. Foto: Toomas Huik.

Kolmapäeval ja neljapäeval on Tartu Raekoja platsil kell 11–17 avatud doonoritelk, kus kõik terved inimesed vanuses 18 kuni 65 aastat saavad verd loovutada.

Kaasa tuleb võtta isikut tõendav dokument ja varuda umbes 45 minutit aega. See kulub meditsiinilisele läbivaatusele, vereloovutusele ning väikesele puhkusele pärast seda. Korraga annetatakse 450 milliliitrit verd.

Verekeskuse direktor Helve König ütles, et tänavu suvel on doonoritelk käinud juba kaheksas Eesti linnas, Tartu on üheksas.

«Kõikide Tartu doonoritelgis verd loovutanud inimeste nimed satuvad seekord ka loosirattasse, jagatakse auhindu, milleks on Vanemuise sügishooaja teatripiletid, Ahhaa raamatud, Eesti Rahva Muuseumi ja Eesti Maanteemuuseumi näitusepiletid ning A. Le Coqi  mahlajoogid.

Kõikides linnades tänavu suvel doonoritelgis verd loovutanute vahel loositakse aga peagi välja suur preemia, jaanuarikuine reis Egiptusesse, kuhu võitja saab lennata koos kaaslasega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles