Psühholoogid ja eripedagoogid pääsevad uude õppehoonesse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikoolile kuuluv uus anatoomikum.
Tartu Ülikoolile kuuluv uus anatoomikum. Foto: Kristjan Teedema

Neljapäeval avab Tartu Ülikooli rektor Volli Kalm remonditud uue anatoomikumi, kuhu on juba kolinud sotsiaal- ja haridusteaduskonna psühholoogia instituut ning haridusteaduste instituudi eripedagoogika osakond.

Tööde käigus sai hoone välissein uue värvikihi, parandati katust ja täideti praod. Õue rajati prügimaja, lisati rattahoidjad ja kohendati teed. Sisetöödel värviti või pahteldati kõik laed ja seinad ning taastati põrandad, teatas Tartu Ülikooli pressitalitus.

Renoveerimistöödel tuli silmas pidada, et maja on muinsuskaitse all, mistõttu väga uuenduslikke muudatusi teha ei saanud, ütles Näituse 2 hoone haldur Indrek Zeik.

Ehitus ja hoone sisustamine läks maksma umbes 2,2 miljonit eurot. «Hoone välisilme on ehitustööde käigus kenasti säilitatud ning hoone sisustamisel on nutikalt kombineeritud ajalooline ja uus,» sõnas Pagel pressiesindaja vahendusel.

Sotsiaal- ja haridusteaduskonna dekaan Jaanus Harro tõdes, et pärast Lossi 36 valmimist teaduskonnale on ta näinud Toomemäele sissekolinute nägudel naeratust, kuid teistele teaduskonna liikmetele oleks justkui midagi võlgu. «Uue anatoomikumi taasavamine lisab teaduskonna töötingimustele palju,» kinnitas ta, lisades, et psühholoogidele ja käitumisteadlastele tähendab palju võimalus töötada majas, kus tegi eksperimente ka Wilhelm Wundti õpilane Emil Kraepelin.

Hoone esimese korruse koridoris avatakse ka mälestustahvel Tartu ülikooli auliikmele Gunnar Vasarale (1921 - 2010), kelle annetuse toel remonti tehti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles