Playtechi meeskonnajuhist sai üleöö koolipapa

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värske direktor Aadi Tegova astub isa jälgedes, kes juhtis sama kooli 26 aastat.
Värske direktor Aadi Tegova astub isa jälgedes, kes juhtis sama kooli 26 aastat. Foto: Margus Ansu

Üleöö ärimaailmast kunsti keskele siirdunud Tartu lastekunstikooli uus direktor Aadi Tegova (32) astub oma isa Enn Tegova jälgedes, kes pidas sealsamas koolijuhi ametit üle veerand sajandi.

«Tegelikult ma ei otsinud seda võimalust,» tunnistas ligi kümme aastat Playtechis töötanud Tegova. «Olin Playtechis kaunis rahul. Olen leidnud sealt väga palju sõpru ja mulle meeldib see seltskond.»

Alustanud Tartu Kõrgema Kunstikooli teisel kursusel õppides arvutigraafikuna, oli ta nüüdseks tõusnud Playtechis nii programmeerijate kui disainerite meeskonna juhiks. «Olin küll juba mõnda aega mõelnud uute väljakutsete peale, aga pigem firma sees,» märkis ta. «Aga kui koolijuhi konkurss välja kuulutati, siis mingi hetk hakkasin mõtlema, et äkki võiksin sobida.»

Kool nähtavaks

Nüüd on Tegova olnud uues ametis juba kuu aega ning avastanud mitmeid kokkupuutepunkte oma varasema töökohaga. Sisseelamisperiood on suuresti läinud kooli eelarvet koostades. «Nii nagu Playtechis, tuleb ka siin osata põhjendada ja argumenteerida oma vajadusi eesmärgi saavutamiseks,» tõmbas Tegova paralleele.

Tiigi ja Kastani tänava nurgal asuv Tartu lastekunstikool pole tema meelest eriti olnud linnapildis nähtaval kohal ning see on üks asi, mida ta tahab kindlasti muuta. «See oli üks argument, miks ma tahtsin seda tööd tegema tulla – lastekunstikool peab muutuma nähtavaks,» on Tegova veendunud.

Ka Tartu kunstigümnaasiumi kadumine paneb koolile uue ülesande. «Meie peaks need kunstihuvilised õpilased enda rüppe võtma. Kunstiharidus aitab analüüsida ja õpetab loovalt mõtlema. See on hea pagas igal ametikohal,» rääkis kaheaastase Miku ja neljase Hansu isa.

Tulevikus võiks Tegova sõnul lastekunstikooli tööd olla pidevalt esindatud Tartu galeriides. Tähtis on, et ka Tartu külalised neid näeks ja tööd tekitaks huvi. Samuti plaanib ta palju tihedamat koostööd teiste Tartu koolidega, sealhulgas nii kunstikooli kui kõrgema kunstikooliga.

Unistus uuest majast

Oma suurimaks proovikiviks peab Tegova lastekunstikooli uut maja, millele on isegi nurgakivi juba pandud, kuid majanduslangusega ehitus seiskus. «Kuna linnale üksi käib see ehitus üle jõu, peame hakkama Euroopa fondidest raha vaatama. Ka projektid tuleb üle vaadata,» lausus Tegova ning pakkus, et ehitus võiks uuesti alata kolme aasta pärast.

Kui kauaks ta koolipapa ametisse jääb, ei oska noor Tegova arvata. «Kas ma seda kakskümmend kuus aastat pean, nagu mu isa, ei julge öelda, aga vähem kui viie aastaga neid plaane ellu ei vii,» märkis ta. Ka ei välista ta kunagi erasektorisse tagasi pöördumist.

«Keskkoolis joonistasin sõpradele väikese raha eest nende pruutide pilte. Nüüd teen mõnikord tuttavatele logosid ja firmagraafikat. Aga pintslid ja pliiatsid on mul kodukabinetis ilusti ootamas,» naeris Tegova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles