VIK Tartu korraldas valimisprogrammi koostamiseks mõttekoja

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimisliidu Vaba Tartu Kodanik valimiseelsed mõttetalgud Volga restoranis.
Valimisliidu Vaba Tartu Kodanik valimiseelsed mõttetalgud Volga restoranis. Foto: Risto Mets

Valimisliidu Isamaaline Tartu Kodanik liikmed kinnitasid oma tänasel koosolekul Tartu Postimehele, et erinevalt mitmetest teistest erakondadest, kes kogunevad üldkogule kinnitama tagatubades valminud programmi, panid nemad oma programmi kokku suurel avalikul koosolekul. Aruteludeks istuti Volga restoranis koos lausa kolm tundi.

Üldkogul hääletati Tartu linnapeakandidaadiks doktorant Imre Mürk, volikogu esimehe kandidaadiks aga Tartu Ülikooli kriminoloogia professor Jüri Saar.

Lisaks neile kandideerivad valimisliidus ka näiteks näitleja Merle Jääger, teadusajakirjanik Margus Maidla, luuletaja Indrek Hirv, lastekirjanik Mika Keränen ja endine IRL-i juhtpoliitik, praegune Eesti Rahva Muuseumi direktor Tõnis Lukas.

Tõnis Lukas ütles Tartu Postimehele, et ta ei ole enam profipoliitik, kuid kohalikel valimistel kandideerib ta hea meelega valimisliidu nimekirjas ning volikokku pääsedes hakkab ta seal kindlasti ka tööle.

Valimisprogrammi põhipostulaatidena kõlasid mõtted rahvuslikke väärtusi hoidva poliitika ajamisel. Kõneldi uute töökohtade loomisest, lasteaiakohtade nappuse leevendamisest ning alusharidustöötajate paremast tasustamisest.

Igal sammul rõhutati aga kodanikukesksust. Just seetõttu leidsid aset ka tänased mõttetalgud, mis ei jää kindlasti viimaseks. Näiteks on kavas jätkata mõttetalguid linnaosades, et jõuda iga asumi probleemile lähemale.

Lubadustena jäid kõlama veel Tartu sotsiaallabori idee. Koostöös Tartu Ülikooliga tahetakse käima panna labor, mis analüüsib linna sotsiaalmajandusliku olukorra analüüsimisega ning majanduslike projektide tasuvusanalüüsiga (jäätmekäitlus, energeetika vmt). Samuti lubati lähiaastatel musta katte alla panna linna kruusakattega teed ning väiksemaid klasse koolidesse.

Isamaaline Tartu Kodanik peab plaani jätkata aktiivseid läbirääkimisi võimalike kandidaatidega, et tugevdada valimisnimekirja. Suurte kampaaniate tegemisele seab piirid parteidest kasinam eelarve, kuid ideid käidi välja palju. Ühiselt avaldati lootust, et erinevalt teistest erakondadest, kes toovad Tartusse kandideerima mängult tartlasi, ministreid ja teisi tuntud poliitikud, koosneb nende nimekiri üksnes ausatest tartlastest.


VL Vaba Tartu Kodanik valimisnimekiri seisuga 1.09.2013:

Helen Grigorovits, Andres Jaeger, Meelis Jukk, Airi Lehemets, Marko Kass, Hannes Klaas, Urmet Külaots, Arvo Lehemets, Heilika Leinus, Tõnis Lukas, Margus Maidla, Imre Mürk, Toivo Perend, Margo Plaado, Sille Siniavski, Alvar Tipp, Hardo Lilleväli, Heiki Krips, Kersti Loim, Tõnu Lust, Raho Langsep, Helena Pertmann, Merle Jääger, Indrek    Hirv, Lauri Talumäe, Piret Tarto, Mika Keranen, Jüri Saar, Ken Viidebaum, Toomas Kalmus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles