Veevärk sukeldus reoveetunnelisse

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu veevärgi juht Toomas Kapp uurib, kas tunnelkollektor on kah­justada saanud, tagaplaanil insener Juri Kuznetsov.
Tartu veevärgi juht Toomas Kapp uurib, kas tunnelkollektor on kah­justada saanud, tagaplaanil insener Juri Kuznetsov. Foto: Jaan Olmaru

Tartu veevärk käis eile kontrollimas, kas Turu tänava peapumpla juurest mööda jooksev Idaringtee ehitus pole vibratsiooniga kahjustanud viisteist aastat tagasi ehitatud reoveetunnelit.

Kuueteist meetri sügavusel asuvat hiigeltoru kutsuti Tallinnast hindama Juri Kuznetsov, kes oli tookordse ehitusprojekti peainsener ning võttis osa ka ehitusest. Peale pooletunnist sumpamist vöökohani ulatuvas reovees ütles Kuznetsov, et kollektor on väga hästi vastu pidanud.

«Võrreldes Tallinna tunnelitega on see väga heas seisus,» kinnitas erivarustust kasutanud spetsialist ning soovis Tartu veevärgile õnne.


Kuival ajal jookseb tunnelist läbi 15 000 kuupmeetrit reovett ööpäevas, vihmaga suureneb läbivoolu hulk 70 000 kuupmeetrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles