Huvi illegaalsete relvade vastu tõi Tartumaa mehele karistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laetud jahipüss.
Laetud jahipüss. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartu maakohus karistas lõppeval nädalal tingimisi vangistusega meest, kes omas mitmeid tulirelvi, kuigi luba tal selleks polnud.

Kohus mõistis 1976. aastal sündinud Aleksandri süüdi tulirelvade ja laskemoona, samuti püssi lasersihiku ebaseaduslikus käitlemises ning määras talle kuuekuulise tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga. Ühtlasi konfiskeeris kohus mehelt kolm tulirelva, millest kaks suunati hävitamisele, üks aga läheb kohtuekspertiisi relvakogusse.

Süüdistuse järgi hankis Aleksandr endale möödunud kümnendi keskel täpselt tuvastamata asjaoludel mitu tulirelva, kuigi relvaluba mehel polnud. Politsei sai Aleksandri ebaseaduslikule tegevusele jälile mullu kaks päeva enne aastavahetust, kui peatas Tartumaal Haaslava vallas Ignase külas Aleksandri auto ning avastas sõidukist kaks Vene päritolu siledaraudset jahipüssi koos laskemoonaga. Ühele relvale oli paigaldatud ka lasersihik.

Aleksandri kodu läbiotsimisel leidsid korrakaitsjad ka kolmanda relva - 12 kaliibrilise kaheraudse siledaraudse jahipüssi Auguste Francotte. Samuti oli Aleksandril kodus laskemoona.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles