Ülikool õpetab tundma looduslikke pühapaiku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu ülikoolis on sügisest võimalik taas kuulata hiitele ja teistele looduslikele pühapaikadele pühendatud valikainet «Eesti looduslikud pühapaigad».

Aine raames antakse ülevaade  pühapaikadega seotud vaimsest ja ainelisest pärandist, loodusväärtustest, usuvabadusest, õigus- ja halduskorraldusest ning teabeallikatest. Võrdluseks kõneldakse ka hõimurahvaste pühapaikadest. Seminaridel käsitletakse pühapaikade uurimise ja haldamise põhialuseid. Loengusarja alguses on kavas tavapärane väljasõit Võnnu kihelkonna pühapaikadesse.

Aine on mõeldud eeskätt ajaloo- ja loodusteaduste erialade bakalauruse- ning magistriastme üliõpilastele, kuid loengut võivad kuulama tulla ka huvilised väljastpoolt ülikooli.

Valikaine «Eesti looduslikud pühapaigad» loengud on neljapäeviti kl 12 – 14 Tartus Lossi tn 3-406. Avaloeng on 5. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles