Ligi veerand Tartu gümnasistidest pole pärit Emajõelinnast

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil tahvel.
Pildil tahvel. Foto: Sille Annuk

Tuleval nädalal asub Tartu munitsipaal- ja erakoolides õppima 12 180 õpilast. Kui esimesse klassi minejad on pärit enamasti Tartust, siis 24 protsenti gümnasistidest on pärit mujalt.

Kooliõpilasi on Tartus mullusest ligi 50 vähem. Esimesse klassi astub 1100 õpilast, kellest umbes 130 alustab oma kooliteed erakoolides, teatas Tartu linnavalitsus. Sel sügisel alustab tegevust ka üks uus erakool - Tartu Luterlik Peetri Kool.

Abilinnapea Tiia Teppani sõnul suureneb aga lähiaastatel esimesse klassi minejate arv kiiresti. Seda näitab praegune lasteaialaste arv. 2016. aasta sügisel astub 1. klassi juba ligi 1500 last. «Selleks ajaks on lõppenud Tartu koolivõrgu ümberkorraldused ja me oleme valmis kõik lapsed vastu võtma,» lubas Tiia Teppan pressiesindaja vahendusel.

Kümnendasse klassi on sel sügisel astumas 970 õpilast. Kolmes Annelinna koolis (Kivilinna gümnaasium, Descartes'i lütseum ja kommertsgümnaasium) alustavad 10. klassis õpinguid 303 õpilast, kes lõpetavad gümnaasiumi juba uues, kolme kooli baasil loodavas gümnaasiumis. Raatuse ja Forseliuse gümnaasiumid jätkavad sellest õppeaastast põhikoolidena.

Gümnaasiumi astujatest on 76 protsenti lõpetanud põhikooli Tartus, kaheksa protsenti Tartu maakonnas ja ülejäänud väljaspool Tartumaad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles