Horvaatia kunstnik näitab oma graafikat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

10. septembrini on Tartu Ülikooli raamatukogu kohvikus Gaudeamus võimalik tutvuda Horvaatia külaliskunstniku Andrea Staničići näitusega «Peep», mille tööd muudavad klassikalise sügavtrükis graafika kolmemõõtmeliseks kogemuseks.

Lemmit Kaplinski teatel valmistas kunstnik Noor-Eesti Loomekeskuses kolmenädalase loomeresidentuuri jooksul klassikalises kuivnõelatehnikas ja intaljotehnikas graafilisi lehti.

«Minu töö mõte on, nagu ka näituse nimi, piilumine,» selgitas Staničić. «Vaadates läbi paberisse lõigatud ava muutub külastaja omamoodi piiluriks. Samuti ei saa paberit käsitleda lihtsalt meediana, tal on ka oma sõnum kanda. Materjali painutades avan ma tema seni varjatud tähendusi.»

Horvaatia kunstniku residentuur Tartus sai teoks Tartu linnaresidentuuri, trükimuuseumi ja Tallinna graafikatriennaali koostöös.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles