Tasku ehitab kinokorruse sissepääsu ringi

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu kulgeb Cinamoni ajutine sissepääs veel akende kõrvalt mööda kõrgemat tasapinda, aasta lõpuks viiakse see sushi-baari alla ning akendest avanevat linnavaadet saavad nautida restoranikülastajad.
Praegu kulgeb Cinamoni ajutine sissepääs veel akende kõrvalt mööda kõrgemat tasapinda, aasta lõpuks viiakse see sushi-baari alla ning akendest avanevat linnavaadet saavad nautida restoranikülastajad. Foto: Kristjan Teedema

Tasku kaubanduskeskus on sõlminud lepingu tuntud pererestoraniga BabyBack Ribs and BBQ. Koos uue rentniku tulekuga ehitatakse ümber ka Cinamoni kino sissepääs.

Tasku keskuse juhataja Eveli Opmanni sõnul on kinokorruse ümberehitus olnud juba pikemat aega plaanis. «Seal on proovitud igasugu asju teha, aga kahjuks siiani ebaõnnestunult. Seetõttu võtsime ette põhjalikuma renoveerimise, millega tehakse ümber ka kino ootesaal ja saalidesse minek,» selgitas ta.

Seni on kogu kinno suunduv rahvas käinud läbi toitlustusala, tulevikus on eskalaatoriga üles jõudes võimalik valida kolm suunda: vasakule jääv liharestoran, otse üles suunduv trepp Yakuza sushi-baari ning veidi paremal asuv uus kinokoridor.

Häid rentnikke vähe

«Meie soov oli anda tervele korrusele uus nägu, et saaks võtta ühe korraliku üürniku,» sõnas Opmann, kelle kinnitusel langes valik BabyBacki kasuks seetõttu, et nad on ennast toitlustusturul juba tõestanud. «Toitlustuses on korralikku tegijat väga raske leida. Just sellist, kes suudaks teha vajaliku investeeringu ning hiljem ka ennast ära majandada.»

Praegu on BabyBackil restoranid Tabasalus, Pääskülas ja Kristiine keskuses. Restorane haldab OÜ Ameerika Restoran, mille üks omanik on leedulane Kestutis Rinkevicius.

Koduleht teavitab, et BabyBack Ribs & BBQ on esimene ameerika restoran Eestis, mis mõeldud kogu perele. Restorani menüüs annavad tooni suured liharoad, pitsad ja hamburgerid.

Ka Tartusse tullakse sama menüü ja kontseptsiooniga. Restoraniketi juhataja Elena Revjakina ütles Tartu Postimehele, et Tallinnas on BabyBack väga tuntud ning ka Tartu elanikele, kes on restorani sattunud, on meeldinud nii atmosfäär kui ka toit.

«Usume, et ka Tartu pereinimesed hindavad BabyBacki pakutavat ajaveetmise võimalust, kus vanemad saavad nautida ameerikalikku toitu ning samal ajal jälgida, kuidas lapsed mängutoas mängivad,» ütles Revjakina. Ka Taskus on lastega peredele mõeldud restoranis eraldi kahekorruseline mänguala.

Avatakse detsembris

Läbirääkimised BabyBackiga algasid Opmanni sõnul juba eelmise aasta lõpus, kui Tasku sai kinokorruse toitlustuspinna kinolt tagasi. Enne seda tegeles rentnikega Cinamon ise ning viimati tegutses seal kreeka restoran Corfu, mille kreeklasest omanik ühel päeval ootamatult asjad kokku pakkis ning Kreekasse tagasi sõitis.

Praegu tuleb kinokülastajatel liikuda kinokassade ja -saalide juurde mööda akende kõrvale jäävat koridori. Uus sissepääs avatakse tõenäoliselt novembris ning umbes seitsekümmend inimest mahutav söögikoht hiljemalt detsembris.

«Palju sõltub restorani mööbli ja sisustuse tarneaegadest. Sinna tellitakse täiesti uus mööbel ja see võtab aega,» ütles Opmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles