Majapõlengu põhjustaja saadeti vangi

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hooletu suitsetaja sigaretikoni pani kortermaja rõdu põlema.
Hooletu suitsetaja sigaretikoni pani kortermaja rõdu põlema. Foto: Caro / Scanpix

Tartu maakohus mõistis kahelt hävinguga lõppenud majapõlengu põhjustanud meestelt välja kokku üle 800 000 krooni ja saatis neist ühe enam kui kaheks aastaks vangi.


Viljandimaal hooletu tulekasutusega 11 korteriga maja põlengu põhjustanud mees peab kohtuotsusega vangis olema 2 aastat ja 7 kuud, kirjutab Õhtuleht.

Mehele esitati süüdistus paragrahvis, mis käsitleb asja rikkumist ja hävitamist ettevaatamatusest ning prokurör Marja-Liina Talimaa sõnul peab süüdimõistetu hüvitama tsiviilhagi nõude 230 000 krooni.

Põlvamaal Veriora vallas elav Margus aga ei kustutanud koni korralikult, viskas selle korteris pliidi ette prahi sisse ja läks kodunt ära.

Puitmajas on 10 korterit, millest enamik sai vee- ja suitsukahjustusi, vallale tekitati üle 600 000-kroonine kahju, mis mõisteti Marguselt välja, lisaks karistas kohus meest kümnekuulise tingimise vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles